Читај ми!

Николић: Прва утакмица не решава финалисту; Батак: Верујем у добар резултат

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић изјавио да не очекује да ће прва полуфинална утакмица Купа Србије против новосадске Војводине решити питање финалисте, али да верује у добар резултат свог тима. Фудбалери Партизана у среду од 19 часова у Новом Саду играју против Војводине прву полуфиналну утакмицу Купа Србије. Тренер Војводине верује у добар резултат и позива навијаче да подрже екипу.

"У полуфиналу се играју две утакмице и не очекујем да ће сутрашња решити било шта. Не очекујем резултат који ће једној екипи обезбедити пласман у финале. Партизан увек иде на победу, али куп је специфично такмичење и гол у гостима има додатну тежину. Може да вреди и дупло, што би нам пред реванш донело добре могућности. Као тренер Партизана никада не размишљам о нерешеном резултату", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана у среду од 19 часова у Новом Саду играју против Војводине прву полуфиналну утакмицу Купа Србије. Црно-бели су у суботу у првенству победили Војводину са 1-0, а Николић је рекао да није лако победити било коју екипу два пута у четири дана.

"Партизан има квалитет и то је демонстрирао у овој серији од 29 утакмица без пораза, у којој је 26 победа. У тој серији било је и три дербија, утакмице са Војводином и осталим квалитетним екипама. Има још седам, односно потенцијалних осам утакмица до краја сезоне, а моји играчи врло добро знају шта је наш пут, како смо дошли до ове серије и шта их очекује. Њихова глад за победама сада мора бити и већа", рекао је Николић.

Николић је додао да му понашање играча Партизана даје разлог за умерени оптимизам, али да још ништа није освојено и да они морају да буду свесни свих околности у којима су се налазили у претходних девет месеци и у којима ће се тек наћи.

Део управе Војводине је у другом полувремену утакмице у суботу напустио стадион Партизана због увредљивог скандирања навијача црно-белих. Упитан да ли тензије утичу на играче, Николић је одговорио одрично.

"Те тензије немају везе са нама. Концентрација тима мора да буде на ономе где можемо да утичемо. Ми своју истину тражимо на зеленом тепиху", рекао је Николић.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић у понедељак је рекао да се Партизан сва три пута провукао у вечитим дербијима, иако су црно-бели два пута победили а једном одиграли нерешено са Звездом. Николић ту изјаву није желео да коментарише.

"Немам времена да пратим сваку вест која изађе у медијима. Концентрисан сам на игру, опоравак играча и на ствари које су за мене најважније. Другим стварима се не бавим. Ја сам човек спорта, а и добро је што постоји критика у јавности за све што се дешава у спорту", рекао је он.

Војводину ће у сутрашњој утакмици предводити нови тренер Радослав Батак. Николић је рекао да њега не познаје као тренера већ као играча.

"Знам да је професионалну лиценцу добио у Црној Гори. Ово је за њега велика шанса јер је велика ствар бити тренер Војводине. Желим му срећу, али после утакмице против нас", рекао је Николић.

Батак: Ех, кад бих могао на терен против Партизана

Нови тренер фудбалера Војводине Радослав Батак изјавио је данас да верује у добар резултат у првом мечу полуфинала Купа Србије против Партизана и позвао навијаце да подрже екипу.

"Од повратка са Тајланда пре шест месеци пратио сам утакмице Војводине. Наравно, у раду са играчима се све види из потпуно друге перспективе, разговарао сам са њима и јако ми је битно да размишљају позитивно и верују у успех. За ово кратко време, не можемо да уведемо било какве новине или тактичке замисли. Играчи имају квалитет и треба да им вратимо веру у то. Мислим да можемо да одиграмо добар меч и изборимо повољан резултат пред реванш у Београду", изјавио је Батак на конференцији за медије у Новом Саду.

На питање шта би за Војводину представљао повољан резултат Батак је био конкретан.

"Повољан резултат је сваки у којем нећемо примити гол, а ми ћемо га дати", рекао је тренер Војводине, већ четврти ове сезоне.

Њега не брине то што је Војводина против истог ривала доживела пораз у првенству пре само три дана.

" Исто тако, у утакмици коју сам гледао прошле године, Војводина је овде играла егал меч са Партизаном, чак била и боља, а резултат је био 0:0. Оптимизам заснивам на томе што се све ово десило тако брзо. И даље сам узбуђен и да имам право, сутра бих и ја сигурно могао да одиграм 45 минута потпуно спремно", закључио је Батак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи