Терзић: Партизан има најмање права да прича о поштењу, време је да нас погледа срећа

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да неко покушава да уруши тај фудбалски клуб, а казао је да Партизан "има најмање моралног права да прича о поштењу". Он је додао да ће се предстојећег лета "напасти" групна фаза европског такмичења, без обзира на то што ће између две сезоне бити промена у тиму, и истакао да је време да тај фудбалски клуб "погледа срећа".

После дужег периода одсуства из медија, Терзић се данас огласио и говорио о многим актуелним темама.

"Партизан има најмање моралног права да прича о поштењу. Памтимо њихових шест титула и знамо пријатељске клубове са којима су играли утакмице. Знамо и са колико бодова предности су улазили у првенствену трку. Све ми ово личи на ону причу – држите лопова. Диже се лажна прашина да би они могли на миру да спроводе нечасне радње", рекао је Терзић новинарима.

Терзићу је засметала изјава председника Партизана Милорада Вучелића да би "неко рекао да су се Војводина и Звезда и раније договарали", током спора челника црно-белих и новосадског клуба.

"Чуди ме то од Вучелића, који важи за паметног човека и искусног политичара. То су крупне речи. Личи ми да се прави амбијент за недозвољене и неспортске радње са њихове стране", навео је Терзић.

Он је казао да се неће бавити Партизаном јер је Звезда прва на табели и освајање титуле зависи само од ње, с обзиром на то да ће постати шампион ако добије свих пет утакмица до краја.

"Они су очигледно свесни да не контролишу ситуацију, већ да зависе од Звезде. Зато и раде нечасне ствари. Кренули су у медијску хајку", казао је генерални директор црвено-белих.

Према његовим речима, из Звезде су честитали Партизану после "вечитог" дербија и "нису желели да износе неке стваре које су их болеле".

"Пораз смо поднели џентлменски и честитали смо, иако је остала горчина због пристрасног суђења Данила Грујића. Тражимо само да се суди 50-50, а Партизан је имао обилат ветар у леђа од судија. Када год је то могло, он је нагињао на страну Партизана", рекао је Терзић.

Он је истакао да му се не свиђа цела ситуација око Звезде.

"Намештају нас, хоће да нам отму титулу. Имам утисак да многи после две године доминације прижељкују слабост Звезде јер у томе виде интерес, да не будемо шампиони. Звезду доживљавају као плен и надају се да могу да је добију ако не освојимо титулу. Сада, када је Звезда стабилизовала финансије и оздравила", рекао је директор Звезде.

Терзић је казао да Звезду неће срушити и да ће бити јединствена и шампион, а да је Вучелићева изјава почетак рушења Звезде.

Он је рекао да некоме смета његова функција у Звезди, али је навео да нико то није хтео када је клуб био у хаотичној ситуацији, а да су сада "свима порасли апетити".

"Нека се сами препознају ти који би да уђу у клуб и поставе своје људе. А 2015. године нису хтели. Важно је да освојимо титулу и свим злонамерницима пошаљемо поруку да држе даље руке од Звезде. Имам подршку навијача и људи из Звезде, али то што имам данас, не значи да ћу имати и сутра. Само резултати држе људе у Звезди", рекао је Терзић.

Терзић је говорио и о председнику Фудбалског савеза Србије Славиши Кокези, за кога је рекао да има "легитимно право да му смета што је он нудио оставку, а што је и даље ту". Такође, казао је да ће Звезда помоћи колико може да фудбал функционише нормално.

Нападамо Европу, време је да нас погледа срећа

Директор Звезде је рекао да ће се "напасти" групна фаза европског такмичења, без обзира на то што ће на лето бити промена у тиму, и истакао да је време да тај фудбалски клуб "погледа срећа".

"Звезда, као и остали клубови са ових простра, може да уђе у групну фазу уз срећу и сплет околности, и надам се да је време да нас погледа срећа. Ко год да каже да не игра новац већ емоција, љубав и вештина, тај прича глупости. Пробаћемо да уђемо у Лигу шампиона или Лигу Европе. То нема цену. Због финансијског бенефита, али и због враћања поверења у клуб", рекао је Терзић новинарима на стадиону Звезде.

Терзић је рекао да Звезда мора да продаје најбоље играче и да због тога нико нема право да тражи пласман у групну фазу европског такмичења.

"Сигурно је да ћемо напасти европска такмичења. Вреди ризиковати", рекао је генерални директор некадашњег шампиона Европе.

Када је реч о тренеру Миодрагу Божовићу, Терзић је казао да ће све бити познато по завршетку сезоне.

"Божовић има уговор до 2018. године и то није тема. Финале Купа је 27. маја, а дан касније можемо да причамо са њим и видимо његове планове, који могу бити другачији од онога што пише у уговору. Не размишљамо о томе у овом моменту", казао је Терзић.

Терзић је рекао да постоји "велика вероватноћа" да на лето буду продати Мичел Доналд, Дамјан ле Талек и Џон Руис, док ће Гелор Канга, Ричмонд Боаћи и Абрахам Фримпонг "сигурно остати".

"Нисам мислио да их продамо пре 31. августа, али видећемо како ће се одвијати ситуација", рекао је Терзић и додао да клуб већ има понуде за Доналда и Ле Талека.

Он је навео да су странци који су на продају засићени.

"Божовић ми је рекао велику истину, да странце не треба задржавати дуже од годину дана, када већ дође до засићености јер њих држи еуфорија и жеља да се освоји титула, пошто је мало ко од њих освајао. Већ друге године долази до засићења", рекао је Терзић.

Нова правила Супер лиге подразумевају да у тиму могу да буде највише четири странца. У случају одласка Доналда и Ле Талека, Звезда ће моћи да ангажује још двојицу, с обзиром на то да Фримпонг може да добије српско држављанство.

"Проблем је то што морамо да доведемо играче из наше лиге, а оне најбоље траже и странци, а ми финансијски не можемо да се боримо са њима. Нама су најјефтинији странци, али ми хоћемо квалитетног, који је слободан и спреман да дође у Звезду, која је 10 година све живо лагала и направила негативан имиџ на европском тржишту", рекао је Терзић.

Директор црвено-белих је рекао да је клуб од омладинаца и кадета "довео најквалитетније што је могло из Србије" и најавио већу минутажу за Уроша Рачића, Луку Аџића, Вању Вучићевића и Југа Станојева.

"Звезда ће од ове деце приходовати између 25 и 30 милиона евра. Звезда ће за две-три године бити спремна за озбиљне европске изазове", рекао је Терзић.

Терзић је оценио да Звезда има озбиљну перспективу.

"Клуб има озбиљну перспективу, смањен је дуг и трећу годину је финансијски извештај позитиван. Структура дуга не спречава функционисање, што је најважније. Видим да нам не верују, али ћемо средином јуна на седници Скупштине изнети све цифре, извештаје ревизора из Уефе. Њих не можете да лажете", рекао је Терзић.

Терзић је навео да клуб има подршку спонзора, који решавају 33 одсто буџета.

Према његовим речима, обављени су разговори са "Гаспромом", који је најавио ревизију уговора и очекује да нови буде потписан почетком јуна.

Терзић је рекао да очекује да ће да се уговор са главним спонзором бити продужен за још две године и да ће се подићи износ, на чему је захвалио премијеру Србије Александру Вучићу.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи