Спектакл у Мадриду, Ракитић и нестварни Меси "отимају" Реалу титулу

У Ел Класику, једној од највећих фудбалских утакмица на планети, Барселона савладала Реал Мадрид са 3:2. Реал повео голом Каземира, Барса преокренула головима Леа Месија и Ивана Ракитића. Џејмс Родригез погодио за 2:2, а онда је Меси у последњим моментима поставио коначан резултат, својим 500. голом у дресу Барселоне.

Домаћин је повео у 28. минуту, када је Каземиро спровео лопту у мрежу, након што се она, после ударца Серхија Рамоса, одбила од стативе.

Вођство домаћих трајало је само пет минута, пошто је изједначење гостима донео Меси. Ракитић га је упослио, а Аргентинац прелако обишао Карвахала и савладао Тер Штегена.

Иван Ракитић је, дакле, помогао да његов тим дође до изједначења, а онда је, у 73. минуту, спектакуларним голом донео предност Барселони над највећим ривалом.

Реал је меч завршио са играчем мање, пошто је у 78. минуту директан црвени картон добио Серхио Рамос.

Међутим, ерупцију одушевљење на трибинама крцатог стадиона "Сантјаго Бернабеу" донео је резервиста Џејмс Родригез у 85. минуту.

Када су сви помислили да ће то бити коначан резултат, разуверио их је, ко други него Лео Меси.

У последњим стотинкама меча Аргентинац је погодио сам ћошак Навасовог гола и донео Барселони велику побнеду. Овај гол био је Месијев 500. у дресу Барселоне.

Још битније, Барселона је овом победом преузела лидерску позицију на табели - има 75 бодова, колико и Реал. Међутим, Мадриђани имају меч мање, па ће бити невероватно узбудљиво до краја шампионата у Шпанији.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво