Суноврат Милана, Кејтин петоминутни хет-трик

Фудбалери Емполија победили су на гостујућем терену Милан са 2:1 у утакмици 33. кола италијанског првенства. Лацио декласирао Палермо - 6:2, Балде Кејта постигао три гола за пет минута.

Емполи је повео у 40. минуту голом Левана Мхедлидзеа, док је предност удвостручио Маме Тиам у 66. минуту. "Росо-нери" су у 59. минуту промашили пенал, пошто је непрецизан био Сусо, а једини гол за домаће постигао је Ђанлука Лападула у 72. минуту.

Емполи је остварио другу узастопну победу и сада је први изнад црте, 17. на табели са 29 бодова и има пет више од Кротонеа, који је победио на гостовању Сампдорију са 2:1. Милан је у последње две утакмице без победе, заузима шесто место на табели са 58 бодова и има пет мање од Аталанте на петом месту, које води у квалификације за Лигу Европа.

Фудбалери Торина победили су на гостујућем терену Кјево са 3:1 и наставили низ од пет утакмица без пораза. Торино је повео у 52. минуту голом српског фудбалера Адема Љајића, а предност је удвостручио Давид Запакоста четири минута касније.

Гол за Кјево постигао је Серђо Пелисије у 65. минуту, а победу екипи Синише Михајловића обезбедио је Јаго Фалке у 75. минуту.

Торино је девети на табели са 48 бодова, а Кјево, који је претрпео пети узастопни пораз, заузима 12. место са 38 бодова.

Фудбалери Лација одиграли су невероватан меч и на свом терену савладали Палермо са 6:2.

Двоструки стрелац Ћиро Имобиле донео је на почетку Лацију два гола предности, у 8. и 10. минуту. Код другог гола асистент је био српски играч Сергеј Милинковић-Савић. После тога три гола за Лацио постигао је Балде Кејта, у 21. минуту, 24. минуту из једанаестерца и 26. минуту.

Голове за Палермо постигао је Андреа Рисполи, у 46. и 52. минуту, а коначан резултат поставио је Лука Креко у првом минуту надокнаде времена.

Лацио је сада четврти на табели са 64 бода, а Палермо је претпоследњи са 16 бодова.

Удинезе је као домаћин победио Каљари са 2:1, а Сасуоло и Наполи одиграли су раније данас нерешено 2:2.

У последњем данашњем мечу, фудбалери Јувентуса победили су Ђенову у Торину са 4:0.

Езекил Муњос је у 17. минуту дао аутогол, а потом су погађали Пауло Дибала у 19, Марио Манџукић у 41. и Леонардо Бонучи у 64. за убедљиву победу Јувентуса.

Јувентус има 83 бода, 11 више и утакмицу више од другопласиране Роме. Ђенова је 16. са 30.

Српски фудбалер Дарко Лазовић играо је до 87. минута за Ђенову, док је Никола Нинковић био на клупи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво