Ђурђевић опрезан пред дуел са Војводином у Купу

Фудбалер Партизана Урош Ђурјдевић рекао је да и поред победе против Војводине у првенству, његова екипа мора да извуче поуке уочи дуела са Новосађанима у полуфиналу Купа, како би остварила добар резултат пред реванш у Београду.

"За четири дана је нова утакмица против Војводине, овога пута у Купу, али ништа мање важна за нас. Ми од самог почетка сезоне причамо да су нам оба трофеја битна и да у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо. Потребно је да се што боље опоравимо, јер је темпо паклен. Надам се добром резултату пред реванш на нашем стадиону. Једни друге не можемо да изненадимо, јер се добро познајемо. Очекујем да неки појединац из наших редова буде јунак, а мање је битно ко ће то бити", рекао је Ђурђевић за сајт Партизана.

Партизан је на свом стадиону победио Војводину са 1:0, у утакмици 32. кола Супер лиге Србије голом Уроша Ђурђевића у 32. секунди. Црно-бели су одиграли 29. узастопну утакмицу без пораза и остали у трци са "вечитим" ривалом за титулу.

"Знали смо да ће утакмица против Војводине бити изузетно тешка, јер је дошла само неколико дана после дербија. Познато је да у тим утакмицама са Звездом долази до великог и емотивног и физичког пражњења, зато је најбитније да смо освојили нова три бода. Гол је дошао врло брзо. Већ у првом нападу, Леонардо је успео са левог бока лопту да убаци негде на петерац, ја сам био бржи од голмана и испред њега сам лопту левом ногом послао у гол. Био је то заиста леп увод у ову утакмицу", навео је Ђурђевић.

Партизан је у другом делу првог полувремена пао у игри, а Ђурђевић је рекао да његова екипа не сме то себи да дозволи.

"Све је кренуло како треба. Постигли смо гол на време, били агресивни, играли на половини ривала, једноставно смо демонстрирали фудбалску моћ у првих пола сата. Онда је дошло до необјашњивог пада у нашој игри и хвала Богу да због тога нисмо кажњени. Стручни штаб ће урадити анализу и видећемо које лоше ствари су утицале на велики пад у нашој игри. Не смемо више себи дозволити такав луксуз. Морамо извући поуке из ове утакмице и до краја одиграти како се од нас очекује", навео је он.

Утакмица се јуче играла пред 15.000 људи, а Ђурђевић је захвалио навијачима и рекао да је екипи много значила подршка.

"Феноменална је ствар играти пред толиким бројем навијача, ако се зна да је посета до сада била слабија. Мислим да смо својим односом према дресу који ; носимо, резултатима и константним притиском под којим играмо скоро цело првенство, заслужили да нас публика подржи у већем броју. Били су нам ветар у леђа, јер да њих није било питање је да ли бисмо издржали до краја", рекао је он.

"То што сам на крају утакмице доживео да ми скандирају је посебна прича. Навијаче не можеш да купиш фолирањем, јер се то брзо 'провали'. Вероватно су у мени препознали неког ко се не штеди, ко ће да уклиза сто пута у току утакмице, некога ко ће увек да јури и да притиска противника и да га тера на грешку. Могу само да им обећам да ћу до краја играти још јаче и снажније", додао је Ђурјевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво