Ђурђевић у 32. секунди за победу против Војводине

Фудбалери Партизана победили су Војводину на свом стадиону са 1:0, у дербију 32. кола Супер лиге Србије и тако преузели прво место на табели. Гол је дао Урош Ђурђевић у првом минуту.

Црно-бели су први на табели са 43 бода, три више од Црвене звезде која свој меч другог кола плеј-офа игра касније данас. Војводина је трећа са 33 бода.

Партизан је повео већ из првог напада. Леандре Тавамба је послао лопту на леву страну, Леонардо је вратио у казнени простор где је на петерцу дочекао Ђурђевић и послао иза леђа Емила Роцкова. Играо се 32. секунд меча. Њем је то био 19. гол у шампионату.

Црно-бели су наставили да диктирају темпо, а Војводина је тек после 11 минута успела да изађе са своје половине и запрети. Покушао је Александар Палочевић, али је слабо шутирао са двадесетак метара.

Изабраници тренера Марка Николића су до краја полувремена били опаснији и могли су да постигну још који гол, али покушаји Ђурђевића, Леонарда и Јанковића нису били довољно прецизни.

Имала је и Војводина, која се средином првог полувремена ослободила притиска, добре прилике преко Богдана Планића и Филипа Малбашића.

У другом полувремену се распламсала борба, било је много дуела, фаулова, прилика, али не и голова.

Судија Милорад Мажић је на кратко прекинуо меч средином другог полувремена због увредљивог скандирања навијача Партизана на рачун гостију из Новог Сада.

Меч у Хумској одигран је пред готово 15.000 навијача што је убедљиво најбоља посета ове сезоне, не рачунајући "вечити" дерби.

Партизан већ у среду поново игра с Војводином, овог пута у полуфиналу Купа Србије у Новом Саду. У наредном колу Супер лиге Србије црно-бели дочекују Напредак, а Војводина гостује Звезди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво