Николић: Немам луксуз да мислим о Звезди

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је пред његовим фудбалерима веома захтевна утакмица против Војводине и да "нема луксуз" да мисли о утакмици Црвене звезде против Напретка.

"Овог тренутка немам луксуз да мислим о њиховој утакмици. Пред нама је дерби кола, захтевна утакмица којом се бавимо већ три дана. Искључиво ме занима исход наше утакмице јер и даље нисмо у ситуацији да било шта зависи од нас, а да бисмо дошли у ту ситуацију, морамо да побеђујемо. Без наставка победничког низа, не вреди нам резултат ниједне друге утакмице", рекао је Николић новинарима на стадиону Партизана.

Партизан ће у суботу у 17.00 дочекати Војводину у 32. колу Супер лиге Србије, другом у плеј-офу. Црно-бели су у претходној утакмици победили Црвену звезду са 3:1 и изједначили се на табели са "вечитим" ривалом, који је први на табели.

Николић је навео да за све у Партизану претходни дуел са Звездом "апсолутно више не постоји".

"Колико год је лепо победити у дербију, своје циљеве нисмо остварили. То није било финале, још нисмо ни близу ниједном пехару које јако желимо. Морамо да наставимо у истом ритму, да радимо посвећено, скромно и још већом количином самопоуздања које нам дају резултат. Треба да задржимо глад, скромност, заједништво и жељу да се изгара за Партизан", казао је Николић.

Пуно пажње после "вечитог" дербија изазвала је Николићева изјава, када је рекао да му је нешто "на врх језика", али да не жели да каже. Он је три дана после тога рекао да је у медијима био "покушај погрешне интерпретације".

"Прецизно сам рекао да ми је на врх језика да кажем после три међусобна дуела ко је најбоља екипа у Србији, али нисам хтео да кажем због својих играча јер има шест утакмица до краја првенства. Нико од нас нема право себе да прогласи најбољим кад то није. Можемо бити крајем маја", рекао је Николић.

Он је казао да Партизану следи веома тешка и важна утакмица против Војводине, какве ће бити све до краја плеј-офа.

"Веома су битне утакмице пре и после ове у прошлом колу, пре свега их резултатски успешно решити, а постоји ривалитет и традиција између Партизана и Војводине, која је последњих година умела да буде веома непријатан противник. То је једини тим који Партизан још није победио ове године у Србији", казао је тренер црно-белих.

Николић је истакао да очекује велику подршку публике, посебно због тога што ће бити бесплатан улаз, а и што неће бити празник или радни дан.

"Нема изговора за публику. Играчи су ти који потпуно другачије доживљавају амбијент када се игра пред хиљаду или 10-15.000 гледалаца. Њима је потребан енергетски импулс са трибина како би наставили серију од 28 утакмица без пораза", рекао је он.

Према његовим речима, фудбалери Партизана морају да остану "гладни, упорни и скромни".

Партизан неће моћи да рачуна на суспендоване Евертона и Марка Јевтовића, док Немања Милетић највероватније неће играти због повреде.

"Није први пут да је таква ситуација. Сви остали који ће наступити имају апсолутно поверење, јер су га заслужили досадашњим наступима. Показали су да Партизан није 11 и само Урош Ђурђевић и Леонардо, и сада Леандре Тавамба. Тим је оно што је најважније, а не појединац", рекао је Николић, који није желео да открије тим за Војводину.

Николић је казао да Партизан нема разлога да се "превише прибојава" било кога, али да постоји добра мера између опреза, поштовања противника и вере у себе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво