Лион оптужио турске хулигане за нереде на утакмици

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније највероватније ће казнити Лион због нереда на стадиону уочи четвртфиналне утакмице Лиге Европа против Бешикташа, а француски клуб је саопштио да је био "жртва" гостујућих хулигана.

Утакмица четвртфинала Лиге Европа између Лиона и Бешикташа почела је са 45 минута закашњења због сукоба навијача два клуба и уласка на терен.

Навијачи француског клуба су улетели на терен пошто су их присталице Бешикташа гађале бакљама и петардама. Навијачи оба клуба сукобили су се и у граду.

Заменик портпарола Лиона Венсан Понсо признао је да је француски клуб делимично одговоран за нереде, али је додао да су навијачи Бешикташа започели сукобе.

"Као организатори носимо део одговорности, али је очигледно да смо жртва агресије, не од навијача, већ од турских хулигана", рекао је Понсо на конференцији за медије и додао да је Уефа покренула дисциплински поступак.

Шеф обезбеђења Ени Саладин рекла је да је око 50 турских навијача насилно ушло на стадион, као и да су они одговорни за нереде. Она је додала да је да су турски хулигани са горњег дела трибина бацали пиротехничка средства на доњи део, одакле су људи били приморани да уђу на терен.

"Поред 700 полицајаца нисмо били у могућности да спречимо ову групу људи. Били су одлучни и добили су оно што су хтели", рекла је Саладинова. Она је додала да је полиција ту групу навијача избацила са стадиона пошто их је идентификовала.

Утакмица између Лиона и Бешикташа завршена је победом француског клуба од 2:1 после преокрета. Реванш ће се играти наредног четвртка у Истанбулу, који има репутацију једног од најнепријатељскијих градова у Европи за посете навијача.

Председник Лиона Жан Мишел Ола казао је да је клуб добио забрану да води своје навијаче на реванш, а он је такву одлуку назвао неправедном и нелогичном.

"Не знам шта би било најбоље, да ли можда да се игра пред празним стадионом или на неутралном терену?! Било би веома опасно да овај тим поново буде изложен истим навијачима као синоћ. Не осећамо се баш сигурним", рекао је Ола. Он је позвао Уефу да преузме свој део одговорности и затражио озбиљне казне за оне који су повредили навијаче Лиона.

Уефа је ове недеље повећала мере безбедности на утакмицама Лиге шампиона и Лиге Европа након напада на екипу Борусије у Дортмунду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво