Звезда боља од Борца, са "плус три" у плеј-оф

Фудбалери Црвене звезде победом од 2:0 над Борцем завршили су регуларни део Супер лиге и на почетку плеј-офа имаће три бода више од другопласираног Партизана.

Црвено-бели после поделе бодова имају 40 бодова, три више од "вечитог" ривала, који је у 30. првенственом колу у гостима победио Нови Пазар са 3:1.

Стрелци за домаћи тим против Борца на стадиону "Рајко Митић" били су Гелор Канга из пенала у 36. и Ричмонд Боаћи у 87. минуту, а пошто је Џон Руис промашио једанаестерац.

Арбитар Ненад Ђокић је доделио Звезди први пенал после дуела у казненом простору у коме је Немања Јаничић оборио Срђана Плавшића. Други је досуђен после прекршаја Милоша Марковића над Руисом.

Пре првог гола обе екипе су имале прилике, а најбољу Борац у 25. минуту, када је Мирољуб Костић шутирао после лоше реакције домаћих фудбалера, али је Филип Манојловић одлично одбранио.

Звезда је била боља у другом полувремену и имала неколико добрих прилика, а у 51. минуту јој је поништен погодак, због офсајда Срђана Вујаклије. Помоћни судија је подигао па спустио заставицу, главни арбитар је показао на центар, али се брзо предомислио.

Борац је такође имао шансе, а најбољу у 84. минуту, када је Милан Маричић шутирао, али му је ударац блокиран, после чега је лопта отишла у корнер. Звезда је убрзо после тога постигла други погодак.

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић променио је тим, у који је уврстио Стефана Милошевића на позицији левог бека, а Уроша Рачића на позицији задњег везног. Михаило Ристић је играо лево крило, а Дамјан ле Талек штопера уместо суспендованог Абрахама Фримпонга.

Напад је, као што је и најављено, предводио Вујаклија, кога је у другом делу заменио Боаћи. Руис се после повреде вратио у тим, пошто је ушао у игру у другом полувремену.

Утакмицом против Борца настављена је лоша посета на стадиону Звезде, пошто је сусрет пратило мало више од две хиљаде људи.

Плеј-оф Супер лиге Србије почеће у уторак, а већ тада ће се играти "вечити" дерби, од 17.30 на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара