Партизан први пут у историји славио крај Јошанице

Фудбалери Партизана победили су у гостима екипу Новог Пазара са 3:1 у утакмици 30. кола Супер лиге Србије.

Партизан је први пут победио Нови Пазар у гостима у првенству, а стрелци за црно-беле били су Урош Ђурђевић у 52, Леонардо у 73. и Марко Јевтовић у 92. минуту. Једини гол за Нови Пазар постигао је Иван Мирковић у трећем минуту сусрета.

Партизан је регуларни део шампионата завршио на другом месту на табели са 73 бода, док је Нови Пазар на 15, претпоследњем месту, са 20 освојених бодова.

Нови Пазар је повео када је Душан Пантелић извео слободан ударац са око 30 метара. Лопта се одбила о одбрану Партизана (Бојан Остојић је није најбоље избацио) и дошла је до Милоша Крстића, чији је ударац такође изблокиран, а онда је на њу натрчао Иван Марковић и са око 16 метара шутирао и погодио мрежу.

Након тог гола није било превеликих узбуђена на стадиону у Новом Пазару. Црно-бели су одиграли врло лоше прво полувреме. Имали су углавном лопту у свом поседу (завршили су са 75 одсто поседа), али нису били превише опасни по гол домаће екипе. Једине две полуприлике Партизан је имао у финишу полувремена преко Ђурђевића и Леонарда.

У наставку, други и бољи Партизан. Изабраници Марка Николића су офанзивно почели друго полувреме и то се исплатило већ у 52. минуту.

Леонардо је са двадесетак метара убацио лопту у казнени простор, она је стигла до Ђурђевића који ју је лепо примио и са петерца послао иза леђа голмана домаћег тима.

Нападачу Партизана то је био 18. гол у домаћем шампионату. Ђурђевић је уједно успео да се упише у стрелце на осмој узастопној утакмици.

У 73. минуту Партизан је преокренуо резултат, стрелац је био Леонардо, али је Марко Јанковић урадио велики део посла. Репрезентативац Црне Горе је лепо прошао до десној страни, убацио лопту у средину шеснаестерца, а потом је Бразилац бутином постигао гол са шест-седам метара.

Победу Партизана потврдио је Марко Јевтовић у 92. минуту, који је мрежу домаће екипе погодио са више од 20 метара на асистенцију Леандре Тавамбе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво