Партизан преокретом до полуфинала

Фудбалери Партизана пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су после преокрета на гостујућем терену у Београду победили Вождовац са 2:1. Тренер Николић је рекао да су његови фудбалери против Вождовца играли слабо, али да је најважније да су прошли у полуфинале Купа Србије.

Партизан је дошао до победе и полуфинала након тешке муке и борбе на стадиону Вождовца, популарном "крову".

Партизан је тако и 25. утакмицу заредом непоражен, али је одиграо најслабију утакмицу овог пролећа.

Вождовац је боље почео, док је средином првог дела Партизан заиграо боље.

Вождовац је на почетку имао шансе преко Дејана Георгијевића и Тодора Петровића, али су обојица шутирали преко гола.

Прву озбиљну шансу Партизан је имао у 18. минуту када голман Зоран Поповић одбранио Леонардов шут, али су у наставку акције домаћи играчи успели да избију лопту.

Партизан је могао до вођства у 26. минуту, но Урош Ђурђевић је направио велику грешку и практично поништио гол свог тима.

Бојан Остојић је после корнера добро захватио лопту главом и чинило се да иде у мрежу, али се нападач црно-белих без потребе активирао из офсајда и закачио лопту, па је гол поништен.

Фудбалер Вождовца Никола Ћирковић добио је дуел са Немањом Милетићем, играч Партизана је чак и закачио руком лопту у паду, али је судија пустио предност. Ћирковић је потом убацио лопту пред гол, а Срећковићу није било тешко да погоди са петерца у 41. минуту.

У 45. минуту Вождовац је могао да удвостручи предност, али је Александар Јешић лоше шутирао.

Партизан је нападао од почетка другог полувремена, а у 55. минуту Леонардо је покушао искоса са леве стране, али је погодио спољни део мреже.

У 60. минуту изненада се указала шанса за Вождовац после грешке Евертона Луиза, коме је Георгијевић узео лопту и кренуо сам ка голу, али је изузетно лоше шутирао поред стативе.

Два минута касније Вождовац је поново могао до гола, али је добро истрчао голман Партизана Филип Кљајић.

У 64. минуту, после центаршута Јанковића, Остојић је захватио лопту главом, али је голман домаћих добро одбранио и сачувао предност свог тима.

Екипе су брзо и оштро играле, а Вождовац је у 70. минуту пропустио велику прилику када се Георгијевић добро ослободио Николе Миленковића и шутирао са око седам метара, али је Кљајић одбранио.

У 78. минуту судија Драган Чоловић досудио је индирект за Партизан због опасне игре ђоном једног играча Вождовца, после чега је Партизан изједначио.

На 10 метара Јанковић је кратко додао лопту до Ђурђевића, лопта се одбила од једног играча домаћих у "живом зиду" и ушла у гол.

Партизан је велику прилику пропустио у 88. минуту, када је Небојша Косовић из веома добре позиције са око пет метара шутирао поред гола.

Победу Партизану донео је Бразилац Леонардо у 90. минуту.

Прво је капитен Саша Илић додао лопту до Ђурђевића, он је шутирао, играчи Вождовца нису успели да избаце лопту која се одбила до Леонарда који ју је послао у гол.

На крају утакмице играчи Вождовца окружили су судију утакмице, али су се после тога смирили, а код судије је затим отишао и тренер Вожовца Илија Столица.

"Данас смо видели можда и најслабији Партизан у дужем временском периоду, са безброј индивидуалних грешака, изгледало је као да ниједан наш играч не може да парира ни у скоку ни на земљи. Прво полувреме смо бацили у воду, у другом смо почели и неплански да нападамо, па смо добијали контранападе на сваких пар минута, што је недопустиво у данашњем фудбалу. Вождовац је имао пар ситуација да заврши утакмицу", рекао је Николић.

Он је навео да је његова екипа тек у последњих 20 минута изгледала онако како треба да изгледа и да је имала среће што јој је тих 20 минута данас било довољно.

"У последњих 20 минута смо мало окренули ствари на терену у своју корист, тада смо једино и деловали онако како Партизан треба да изгледа. Најважније је да смо прошли даље, али ово је и велика поука за нас пред наставак такмичења", рекао је Николић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи