Немци и Енглези сигурни, Чеси без милости

Репрезентација Немачке савладала је као гост Азербејџан резултатом 4:1, Енглеска је била боља од Литваније са 2:0, док је Чешка убедљиво савладала у гостима репрезентацију Сан Марина са 6:0 у оквиру петог кола квалификација за Светско првенство које се игра у Русији 2018. године.

Немци су до предности дошли већ у 19. минуту преко Ширлеа.

Домаћин је потом подигао квалитет игре и изједначио у 31. минуту преко Назарова.

Гости су ипак до одмора успели да два пута затресу мрежу Азербејџана, први пут преко Милера у 36. а потом и Гомеса у 45. минуту.

Коначан резултат поставио је својим другим голом Ширле у 81. минуту.

Немачка је убедљиво прва на табели Групе Ц после пет кола са 15 бодова, седам више од другопласиране Чешке, која је очекивано убедљиво, са 6:0 као гост победила Сан Марино.

Чеси су већ на полувремену имали пет голова предности, а стрелци су били Антонин Барак у 17. и 25, Владимир Дарида у 19, Теодор Гебре Селасије у 26. и Михаел Крменчик у 43. минуту.

Коначан резултат поставио је Дарида из пенала у 77. минуту.

Чешка је избила на друго место са осам бодова, једним више од Азербејџана и Северне Ирске, која ће се састати са Норвешком. 

 

Енглеска је наставила са добрим резултатима у Групи Ф, пошто је као домаћин са 2:0 победила Литванију.

Стрелци за Енглеску били су Џермејн Дефо, повратник у нациоални тим, у 22. и Џејми Варди у 66. минуту. 

Енглеска је прва на табели са 13 бодова, док је Литванија четврта са пет.

Репрезентација Јерменије је у дербију зачеља на свом стадиону победила Казахстан са 2:0.

Стрелци су били Хенрик Мхитарјан у 73. и Араз Озбилиз у 75. минуту, а посао домаћину је олакшан у 64, када је искључен фудбалер Казахстана Сергеј Маљи.

Јерменија је освојила шести бод и тако престигла Румунију на табели Групе Е. Казахстан је последњи са два освојена бода.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво