Читај ми!

Навијачи Спартака избодени у Београду

Два фудбалска навијача из Русије која су била на мечу између Црвене звезде и московског Спартака повређена су у Београду, пише агенција "Тас". Јуриј Пичугин, аташе за медије Амбасаде Русије у Београду, потврдио је за "Спутњик" да су у инциденту повређена два држављанина Русије – Максим Бутрин и Павел Бодров. Министри унутрашњих послова и здравља Стефановић и Лончар обишли повређене.

Двојица навијача московског фудбалског клуба Спартак хоспитализована су, док је трећи задобио огреботине, пошто их је синоћ у Београду, док су ишли улицом, напала група људи који нису навијачи.

Јуриј Пичугин, аташе за медије Амбасаде Русије у Београду, потврдио је за Спутњик да су у инциденту повређена два држављанина Русије – Максим Бутрин и Павел Бодров.

„Амбасада је у контакту са њима. Сарадник конзуларног одсека Амбасаде их је посетио и разговарао са њима. Њихови рођаци су обавештени о томе шта се десило. За сада се овим случајем бави полиција Србије", рекао је Пичугин.

Навијачу Павелу Бодрову лекари су извадили слезину.

„Бодрову је извађена слезина и он има хематом у горњем делу бубрега. При свести је, али је и даље на интензивној нези. Температура је нормална, без икаквих компликација", изјавила је за Спутњик дежурна лекарка Бранислава Стефановић.

Други навијач Максим Бутрин могао би да буде отпуштен из болнице током дана.

„Бутрин је при свести, може да комуницира. Хемодинамика је стабилна. Стање је под контролом. Данас ће бити урађен други део операције, али не интензиван. Можда ћемо га данас отпустити", рекла је докторка.

Пре тога, руски медији су јавили да су три навијача задобила повреде ножем после пријатељске утакмице између Спартака и Црвене звезде у Улици краља Милана у Београду.

Сада Спутњик преноси, позивајући се на незваничне изворе, да нападачи на навијаче Спартака уопште нису били навијачи већ да их је напала група људи за којом трага полиција.

Министри унутрашњих послова и здравља Стефановић и Лончар обишли повређене

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар здравља Златибор Лончар посетили су у Ургентном центру у Београду двојицу избодених држављана Русије.

Министар Стефановић је рекао да ће полиција учинити све да у најкраћем року расветли напад и ухапси починиоце.

"Наш посао је да ухапсимо починиоце, оштро их казнимо и тиме покажемо да Србија неће бити полигон за хулигане који мисле да на нашим улицама могу да се обрачунавају са домаћим или страним држављанима", навео је он.

Министар је изразио жаљење што се догодио овакав инцидент и рекао да Србија не жели да иједан гост има разлога да страхује за своју безбедност.

Министар здравља Златибор Лончар је изнео да је стање двојице повређених руских држављана стабилно.

"Пацијенти су ноћас око поноћи превезени у Ургентни центар и имали су вишеструке повреде. По пријему у Ургентни центар, урађене су дијагностика и неопходне интервенције. Налазе се у шок-соби и њихово стање је сада стабилно", објаснио је министар здравља.

Лончар је казао да се пацијенти добро осећају и да се лечење наставља.  "На сталној смо вези с представницима Амбасаде Русије и са свима онима који су заинтересовани за стање тих наших пацијената", рекао је Лончар.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи