Кокеза: Замерано ми је што сам ствари назвао правим именом

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је да су ствари приликом промене правила да у клубу Супер лиге може да игра шест странаца уместо четири плус два из бивше Југославије само "назване правим именом" и истакао је да је лимит од четири странца најбоље решење.

"Када сам постао председник Фудбалског савеза Србије, у домаћем шампионату су могла да играју четири играча из света и два из земаља бивше Југославије. Шта је играч из Хрватске или Македоније у Србији? Исто што смо и ми код њих у земљама - странац", рекао је Кокеза новинарима.

Пред текућу сезоне је клубовима Супер лиге дозвољено да користе по шест странаца из било којих светских земаља, а не четири плус два из бивше Југославије као што је било до тад.

Кокеза је казао да су ствари приликом доношења те одлуке само назване правим именом.

"Лепше је за некога звучало да то тако представи. Мени је замерено што сам то назвао правим именом. То је шест странаца, ништа нисмо повећали, већ назвали правим именом", казао је први човек ФСС-а.

Нова правила Фудбалског савеза Србије подразумевају да сваки клуб може да користи највише четири странца.

"Размишљали смо да ли да смањимо на три или четири, али смо се сложили око тога", рекао је Кокеза.

Одлуку је донео Одбор за хитна питања ФСС.

"Одбор за хитна питања има идентичне ингеренције као Извршни одбор. То је оперативно тело које чини седам људи, који могу лакше, брже и ефикасније да се скупе и заврше посао него тело од 25 људи", рекао је Кокеза.

"Увек ће бити замерки, али радимо оно што мислимо да је најбоље за наш фудбал, земљу и репрезентацију", додао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво