"Орлови" у највећој "малој" утакмици квалификација

Лаички, чак и помало паушално говорећи (иако због тога не и нетачно), неколико је проблема који су у претходним квалификационим циклусима спречавали Србију да оствари резултат конзистентан квалитету који поседује. Неки су, макар наизглед, решени – кохезија унутар тима, атмосфера око саме репрезентације, добар почетак и хватање замајца који, сам по себи, гарантује више самопоуздања... Остаје, дакле, још једна ствар, можда и главна. Играње са тимовима објективно и подоста нижег квалитета. И ето, тако, „орлова" у Тбилисију...

Славољуб Муслин и његов тим, постављен у равној 3-4-3 формацији која постаје толико популарна да ју је чак и конзервативизму склона Енглеска играла у пријатељском мечу са Немачком, играју против селекције Грузије пети меч квалификацоне групе Д за одлазак на Мундијал у Русији.

Након овог дуела, дакле, пола пута ће бити пређено. У том тренутку обично буде јасно ко може да се нада највећем спортском догађају на планети, а ко од тих аспирација мора да се опрости.

„Орлови" су тренутно други са осам бодова, иза Ирске која такође нема пораз, али има победу више. Велс, такође без пораза али са само једном победом поред свог имена, и Аустрија, са шест односно четири бода, нису предалеко.

„Најважније је да одиграмо на свом нивоу. Из утакмице у утакмицу играмо све боље, а знам да можемо још дуго тако да растемо", рекао је Муслин, уз опаску да не верује да постоји могућност да се потцени селекција Грузије.

Што се тиче самог састава, који није тешко назрети, Муслин није желео да буде превише отворен, али је нагласио да му је ово вероватно био најлашки одабир до сада.

А какав то тим чека Србију у Тбилисију?

„Могу да победе било кога у једној утакмици. Тако смо и спремили утакмицу, јер је мало већи притисак на нама. Нисмо били на великом такмичењу до 2010. године и играчи могу да се носе са притиском", закључио је Муслин.

Меч између Грузије и Србије игра се од 18 часова на стадиону „Борис Паичадзе" у Тбилисију, уз директан пренос на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи