Читај ми!

Грузија – противник који позива на опрез

У првом овогодишњем мечу квалификација за Светско првенство које се игра наредне године у Русији, репрезентација Србије ће се у Тбилисију састати са селекцијом Грузије. Утакмица је на програму у петак од 18.00 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Грузија је сигурно најјача репрезентација која је могла припасти нашој групи из најслабијег шешира. По именима не заслужују да се нађу у њему, јер на папиру имају јачи састав и од многих тимова који су се нашли у четвртом шеширу.

Репрезентација Грузије представља велику непознаницу. Наша селекција никада није играла против њих, али зато јесу клубови. Мора се рећи да то није иста она екипа коју су пре 7-8 година предводили Каха Каладзе, Шота Арвеладзе и Леван Кобијашвили. Управо та екипа је загорчавала живот на домаћем терену Португалцима и Хрватима, али знамо како смо пролазили са селекцијама са истока које су биле део Совјетског савеза. На то нас упозоравају Казахстан, Јерменија, Азербејџан.

Грузија нема ниједну победу у квалификацијама, претпоследња је у групи са два бода, а заузима 126. позицију на Фифиној ранг-листи. Делује као веома лак залогај за „орлове", али нама такви противници по правилу задају велике невоље. Нарочито селекције са простора бившег СССР-а.

Репрезентација Србије је од 2005. године осам пута била у квалификационој групи са овим селекцијама, а одиграно је и неколико пријатељских мечева. Укупан скор је девет победа, осам пораза и пет нерешених утакмица.

Најзвучније име је Јано Ананизде из московског Спартака, док је за нас повољна околност то што су Торнике Окријашвили из Краснодара и Леван Мчедлидзе, везиста Емполија, повређени, па нису на располагању за овај меч. На списку се налазе Торнике Окријашвили и Муртаз Даушвили, али њих двојица неће конкурисати за дуел са Србијом због парних картона.

Грузине ће на овом дуелу предводити Ананидзе и Гиоргиј Квилитаиј, шпиц бечког Рапида, као и Валериј Квазаишвилиja, члан Легије. Свакако ће проблем нашој одбрани правити и двометраш Ник Качрава.

Селектор Вајс форсира систем 4-5-1. Није од оних тренера који експериментишу и често мењају састав еклипе, наравно осим када су повреде и суспензије у питању.

Тренер Грузије Владимир Вајс рачуна на следеће играче за овај дуел:

Голмани: Ђорђи Лорија (Крила Совјетов), Ђорђи Макаридзе (Мореиренсе), Роин Квашкхвадзе (Торпедо);

Одбрана: Отар Какабадзе (Есбјерг), Соломон Квирквелија (Локомотива Москва), Гурам Кашија (Витесе), Давид Хочолава (Черноморец), Ђорђи Наваловски (Нефчи), Џемал Табидзе (Урал), Ђорђи Рехвиашвили (Локомотива Тбилиси);

Везни ред: Јаба Канкава (Ремс), Валеријан Гвиља (БАТЕ Борисов), Ника Квеквескири (Габала), Муртаз Даушвили (Ђер), Јано Ананидзе (Спартак Москва), Отар Китеишвили (Динамо Тбилиси), Валери Казаишвили (Легија), Џамбул Џихуари (Вардар), Сандро Кобахидзе (Гозтепе), Георге Арабидзе (Шахтјор), Торнике Окријашвили (Краснодар);

Напад: Леван Мчедлидзе (Емполи), Ника Качарава (Етникос), Ђорђи Квилитаја (Рапид).

Углавном се ради о играчима који наступају за клубове са истока континента, изузев неколицине оних који су успели да се пробију до екипа из мање атрактивних лига западне Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи