Читај ми!

"Орлови" у Тбилисију: Најтежи испит, приступ најважнији

Репрезентативац Србије Душан Тадић тврди да је екипа спремна за меч против Грузије у Тбилисију у квалификацијама за Светско првенство, док је Александар Митровић истакао да ривал не сме да се потцени. Репрезентација Србије у петом колу Групе Д квалификација за Мундијал у петак гостује у Грузији.

Репрезентативци Србије у фудбалу су у добром расположењу допутовали у Тбилиси, где ће се састати са Грузијом у квалификацијама за Светско првенство.

Српску делегацију је после трочасовног чартер лета дочекало сунчано време, а температура је 14 степени.

Поред репрезентативаца предвођених селектором Славољубом Муслином, у Грузију су између осталих допутовали први човек Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, спортски директор Горан Буњевчевић и други, укључују почасног председника те организације Томислава Караџића.

"Све је спремно, припремили смо се у најбољем могућем реду. Добро смо их анализирали, знамо одакле прети опасност, и надам се да ћемо то показати на терену. Имају неколико квалитетних појединаца, који играју на индивидуални квалитет. Треба да их зауставимо и то је то. Најбитнији је наш приступ – да озбиљно схватимо утакмицу, да уђемо максимално мотивисани и да им од почетка ставимо до знања да смо боља екипа", рекао је Душан Тадић.

Србија у петак од 18 часова игра у Тбилисију против Грузије меч петог кола квалификација за Светско првенство у Русији 2018.

"Орлови" су тренутно други на табели, са осам бодова из четири утакмице, односно два бода мање од лидера Ирске. Грузија је тренутно пета, са два бода, односно учинком од два ремија и два пораза.

Митровић је казао да Србија зна које су слабе тачке Грузије и да ће то пробати да искористи. Митровић је рекао да очекује победу и три бода, иако је ривал играо добро и одиграо 1:1 у гостима са Велсом и минимално је поражен од Ирске, са 1:0, такође у гостима.

"Имам у Њукаслу саиграче из Велса и Ирске, који су ми рекли да им је утакмица против Грузије била најтежа у квалификацијама. Имају квалитет, посебно у нападу, и могу да буду опасни ако им дате простор. Ово нам је можда најтежи испит досада. Против јачих екипа нам није била потребна мотивација, сада не смемо да мислимо 'лако ћемо'. То нам се па бар 100 пута разбило о главу. Морамо да уђемо у утакмицу као да играмо са великанима", рекао је Митровић.

Нападач Њукасла је казао да је спреман, иако није редован у свом клубу.

"Играмо захтевну лигу, где се много тренира и много ради. Значиле би ми утакмице, али ипак сам тренирао. Играо сам неколико, али не заредом. Ни прошли пут нисам био редован у клубу, али сам давао голове у репрезентацији и био сам спреман. Репрезентација ми је мотив да редовно тренирам", рекао је Митровић.

Репрезентативци Србије ће вечерас тренирати на стадиону где ће се играти сусрет, а кући ће се вратити одмах после утакмице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво