Тадић: У Грузију идемо по три бода, нема калкулисања

Српски фудбалер Душан Тадић рекао је да репрезентација у предстојећој утакмици против Грузије жели победу и додао да је сав фокус на освајању што више бодова у квалификацијма за Светско првенство 2018. године у Русији.

"Идемо по три бода, као и сваку утакмицу, небитно ко је противник. Искрено се надам да ћемо то остварити. Најбитније је да имамо добар приступ и да покажемо квалитет. Неће бити ни мало лако, зато што мислим да је реч о доброј екипи с добрим појединцима, што су показали неке претходне утакмице против Велса и Аустрије. Одиграли су квалитетно, али верујемо у себе", рекао је Тадић новинарима у Београду.

Србија ће у петом колу Групе Д квалификација за Мундијал у петак гостовати Грузији, а Тадић је казао да селектор потенцира на детаљној анализи противника.

"Стигли смо да их анализирамо и упознамо максимално. То је оно на чему селектор потенцира. Знамо одакле прете опасности, али и где су им слабости. Пробаћемо то да искористимо", рекао је Тадић.

Упитан да ли очекује да ће противник играти дефанзивно, Тадић је рекао да је Грузија екипа која "воли да игра на гол више".

"Мислим да се неће бранити. Навикли су да играју офанзивније и да играју на гол више, да нападају. Неће се претерано затварати", оценио је Тадић.

Он тврди да се реперезентација не бави рачуницама и да је једини циљ освајање што више бодова.

"Нисмо се бавили рачуницама. Гледамо у свакој утакмици да освојимо три бода, јер тако знамо да ћемо се више приближити пласману на Мундијал. Сваку утакмицу ћемо улазити максимално са жељом да освајамо бодове, једино ћемо тако имати све веће и веће шансе", оценио је Тадић.

Србија после четири утакмица у Групи Д квалификација за Светско првенство заузима друго место са осам бодова, два мање од водеће Ирске. а два више од трећепласираног Велса, док је Грузија пета са два.

Утакмица између Грузија и Србије играће се у петак у Тбилисију од 18.00 по средњеевропском времену.

Упитан о предстојећој утакмици између Ирске и Велса, противника Србије у квалификацијама, Тадић је рекао да је "у том мечу све могуће".

"Велс је већи фаворит од Ирске, али ту је све могуће. Битно је да гледамо нас, да освајамо бодое. На остале утакмице не можемо да утичемо, шта ће бити, то није битно", рекао је Тадић.

Енглески медији су данас објавили да је Тадић незадовољан минутажом у свом клубу Саутемптону.

"Новинари су ме питали после једне утакмице за статистички податак да ли знам да екипа увек прима гол или губи када ја изађем из игре. Рекао сам им да нисам знао за тај податак. Ипак, наравно не очекујем да ме мења. Један сам од најспремнијих играча тамо, добро се осећам. Хоћу више поштовања, хоћу да играм 90 минута, ништа спектакуларно", рекао је Тадић и додао није размишљао о томе шта ће на крају сезоне.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво