Шест голова, црвени картон и победа Барселоне

Фудбалери Барселоне победили су на свом терену Валенсију са 4:2 у утакмици 28. кола Примере. Aтлетико бољи од Севиље.

Валенсија је повела у Барселони у 29. минуту голом Елијакима Мангале, али је само шест минута касније изједначио Луис Суарес на асистенцију Нејмара.

Мангала је у 44. минуту зарадио црвени картон и поклонио Барселони једанаестерац који је реализовао Лионел Меси.

Мунир Ел Хадади је у 46. минуту донео изједначење Валенсији после доброг контранапада, али гостујућа екипа у другом полувремену није била опасна. Барселона је искористила бројчану предност и головима Месија у 52. и Андреа Гомеша у 89. минуту славила са 4:2.

Барселона је друга на табели са 63 бода, има два бода мање од првопласираног Реала, али и меч више. Валенсија је на 14. позицији са 30 бодова.

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су на свом терену Севиљу са 3:1 .  

Екипа Дијега Симеонеа повела је у 37. минуту голом Дијега Година, на 2:0 повисио је Антоан Гризман у 61, док је трећи гол за Атлетико постигао Коке у 77. минуту.

Пораз Севиље ублажио је Хоакин Кореа пет минута пре краја меча.

Атлетико је четврти на табели са 55 бодова, док је Севиља трећа са два бода више. Атлетико у наредном колу гостује Малаги, док Севиља дочекује Спортинг.

Леганес и Малаге одиграли су 0:0 у првој утакмици 28. кола шпанске Примере.

Меч је био уједначен, оба тима су стварала шансе, али није било голова.

Малага је на 16. месту са 27 бодова, док је Леганес одмах испод ње са 26. Гранада је први тим у опасној зони и она има 19 бодова и меч мање. 

Фудбалери Селте победили су у гостима екипу Депортива са 1:0, голом Јага Аспаса у 74. минуту.

Селта је уписала прву победу после четири кола и сада је на 11. месту на табели са 38 бодова. Депортиво је на 16. позицији са 27 бодова.

Фудбалери Спортинга славили су на свом терену против Гранаде са 3:1 у дербију зачеља.

Спортинг је питање победника решио за само седам минута, иако је Гранада повела у 51. минуту голом Сверира Ингасона.

Екипа из Хихона је потом преокренула резултат головима Ласине Траореа у 60. минуту, Жан-Силвена Бабена четири минута касније и Карлоса Кармоне у 67. минуту. Спортинг је могао да слави и убедљивије, али Траоре није искористио једанаестерац осам минута пре краја меча.

Екипа Спортинга је забележила пету победу од почетка шампионата, али је и даље у зони испадања, на 18. месту са 21 бодом. Гранада је на једној позицији испод са два бода мање. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара