"Ватромет" у Манчестеру, реми Ситија и Ливерпула

Фудбалери Манчестер ситија и Ливерпула одиграли су нерешено 1:1 у дербију 29. кола Премијер лиге. Јунајтед савладао Мидлзбро, Тотенхем бољи од Саутемптона.

Манчестер сити и Ливерпул су одиграли сјајан меч, на којем је виђено "безброј" прилика и узбуђења, али су на Етихаду виђена само два гола.

У првих 45 минута шансе су редом промашивали Давид Силва, Садио Мане, Фернандињо, Адам Лалана... Сличан сценарио је виђен и у другом полувремену, али и два гола.

Ливерпул је повео у 51. минуту голом Џејмса Милнера из једанаестерца. Претходно је Гаел Клиши оборио Роберта Фирмина.

Бразилац је десет минута након тог гола имао велику прилику да реши питање победника на овом мечу, али се истакао голман Ситија Вили Кабаљеро.

Осам минута касније уследила је казна за тај промашај. Изједначење Ситију донео је Серхио Агуеро у 69. минуту после центаршута Кевина де Брујнеа са десне стране.

И после изједначења било је прилика на обе стране, али и ревија промашаја. С једне стране непрецизни су били Де Брујне, Агуеро, Стерлинг и Сане, а са друге Мане и Лалана.

Обе екипе у наредном колу очекују нови тешки дуели и дерби мечеви, пошто Сити гостује Арсеналу, а Ливерпул дочекује Евертон.

Сити је трећи на табели са 57 бодова, док је екипа с Енфилда четврта са бодом мање.

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су у гостима Мидлзбро са 3:1, чиме су стигли до рекордне 600. победе, и тако постали прва екипа којој је то пошло за руком.

Ово је Јунајтеду била 18. утакмица без пораза, а та серија траје још од када је у октобру изгубио од Челсија 4:0. "Ђаволи" су, међутим, за то време напредовали само две позиције - попели су се са седмог на пето место.

Јунајтед је меч почео са седам промена у тиму у односу на меч са Ростовом у Лиги Европа, пре свих без суспендованог Златана Ибрахимовића и повређеног Пола Погбе.

Мидлзбро је са клупе водио Стив Егњу, који привремено обавља дужност тренера након што је Аитор Каранка ове недеље добио отказ.

Јунајтед је повео 2:0 головима Маруана Фелаинија у 30. и Џесија Лингарда у 62. минуту меча, да би Руди Жестед у 77. смањио на 2:1.

Мидлзбро је после тога појачао нападе, а игра се одвијала углавном на половини гостију, али није успео да постигне гол.

Коначни резултат постигнут је у четвртом минуту надокнаде времена, грешком голмана домаће екипе Виктора Валдеса који је до тог тренутка био одличан између статива Милдзброа. Њему је саиграч упутио лопту ногом, Валдес је закорачио уназад да би се боље наместио за испуцавање, али се оклизнуо. То је било довољно Антонију Валенсији да га стигне, узме лопту и са њом се ушета у гол.

Јунајтед је сада пети са два бода више од Арсенала и три бода мање од Ливерпула, који игра против Манчестер ситија, али који има меч више.

Мидлзбро је остао претпоследњи са 22 бода, пет мање од Свонсија, првог тима ван опасне зоне, који има и меч више.

Тотенхем је савладао Саутемптон са 2:1 на свом терену.

Петлови су повели у 14. минуту, када је Кристијан Ериксен из трка са око 18 метара сјајно шутнуо и савладао Фрејзера Фостера.

На 2:0 су повећали предност у 33. минуту из пенала, који је извео Деле Али.

Саутемптон је после тога успоставио равнотежу, а смањио је у 52. минуту голом Џејмса Ворд-Прауса.

Тотенхем тренутно има 59 бодова, 10 мање од водећег Челсија.

Манчестер сити има 56 и касније игра са Ливерпулом, али има слабију гол разлику од тима из Лондона. 

Саутемптон је 10. на табели са 33 бода. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара