Звезда после голеаде савладала Чукарички

Чукарички - Црвена звезда 3:4 (1:2). Дерби на Бановом брду оправдао је све епитете меча кола. У мечу коме је виђено седам голова домаћин је у два наврата стизао до изједначења, али су црвено-бели успели да тријумфују. У последњем мечу 27. кола у Новом Саду играју Војводина и Младост.

Црвена звезда је успела да се врати на шест бодова предности у односу на другопласирани Партизан. Чукаричком је ово био први пораз у наставку сезоне и остао је на десетој позицији. Црвено-бели су славили на Брду против одличног домаћина. Да је било обрнуто не би било незаслужено. Екипа Ненада Лалатовића је у два наврата успела да изједначи. Први пут су стигли два гола предности други пут један. Имао је Чукарички шансу и за тотални преокрета, али им је срећа окренула леђа. На крају црвено-бели заслужено тријумфују.

У сјајној утакмици на Бановом брду, правој европској, Звезда је славила касним голом Душана Анђелковића у 83. минуту, који је прешао пут од трагичара до јунака и на крају поново био човек одлуке за важан тријумф црвено-белих.

Чинило се већ после 16 минута да ће Црвена звезда лако однети три победа, водила је 2:0 преко реко Ричмонда Боаћија и Александра Луковића из пенала, али се Чукарички вратио у распону од само три минута крајем првог и почетког другог полувремена.

Прво је Огњен Ожеговић погодио из пенала, након грешке и фаула Анђелковића над Петром Бојићем, да би изједначење донео Асмир Кајевић.

Екипа Миодрага Божовића преузела је иницијативу, брзо дошла до новог вођства када је после продора Марка Петковића са гол линије Боаћи уписао други гол, али се домаћи тим ни тада није предао.

Бивши првотимац Звезде Александар Јевтић је из волеја био стрелац за 3:3, а потом је Ожеговић пропустио велику шансу за преокрет, што је касније казнио Анђелковић.

Црвена звезда је још једно гостовање је успешно пребродила, уз нову драму, и задржала шест бодова у односу на Партизан пред репрезентативну паузу.

Резултати и стрелци 27. кола:
Чукарички - Црвена звезда 3:4 (Ожеговић 44 пенал, Кајевић 47, Јевтић 67 - Боаћи 8, 54, Луковић 16, Анђелковић 83)

Одиграно раније:
Партизан - Вождовац 4:0 (Ђурђевић 9, 62. пенал, Леонардо 42, Миленковић 53)
Јавор - Металац 1:0 (Кристовао 76)
Рад - Напредак 0:1 (Вукановић 72)
Бачка - Раднички 1:2 (Луковић 49 - Којић 14, Арсић 82).
Спартак - Борац 1:0 (Мудрински 50)
Нови Пазар - Радник 1:0 (Крстић 53)

Војводина - Младост (у току)

Табела: Црвена звезда 70 бодова, Партизан 64, Војводина 57, Напредак 43, Раднички 43, Јавор 39, Младост 38, Спартак 37, Вождовац 37, ЦЦукарички 33, Рад 29, Металац 26, Бачка 24, Радник 21, Нови Пазар 20, Борац 18.

Ток меча:

16.52 - Крај меча. Чукарички - Црвена звезда 3:4 (1:2).

16.43 - ГОООЛ! Звезда води са 4:3. Стрелац је био Анђелковић у 83. минуту. Ристић је центрирао, Боаћи се одлично заградио и проследио до Анђелковића који постиже погодак.

16.28 - ГОООЛ! Чукарички стиже до новог изједначења - 3:3. Стрелац је био Јевтић у 67. минуту.

16.14 - ГОООЛ! 3везда води са 3:2. Боаћи у 54. минуту враћа Звезди предност након асистенције Петковића који је прошао по десној страни. 

16.07 - ГОООЛ! Чукарички голом Кајевића у 47. минуту изједначује на 2:2.

16.05 - Почело је друго полувреме на Бановом брду.

15.48 - Полувреме. Чукарички - Црвена звезда 1:2.

15.46 - ГОООЛ! Чукарички смањује на 2:1. Стрелац је био Ожеговић у 44. минуту из једанаестерца.

15.44  - Пенал за Чучарички. Анђелковић обара Бојића у казненом простору. Мажић показује на белу тачку. 

15.17 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 2:0. Стрелац је био Александар Луковић из пенала у 16. минуту.

15.16 - Пенал за Црвену звезду. Канга је сјајно упослио Доналда, који је оборен у шеснаестерцу. МАжић показује на белу тачку. 

15.08 - ГОООЛ! Црвена звезда води против Чукаричког са 1:0. Стрелац је Боаћи у осмом минуту. Дуга лопта Канге, са пола терена, Боаћи успева да је прихвати и сам изађе испред голмана Петрића и затресе мрежу.

15.00 - Почео је меч на Бановом брду.

14.55 - Састави тимова:

Чукарички: Петрић, П. Јовановић, Лагатор, Машовић, Богосавац, Доцић, Бојић, Зорић, Кајевић, Обрадовић, Ожеговић.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Ал. Луковић, Анђелковић, Ле Талек, Доналд, Милић, Канга, Плавшић, Боаћи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво