Читај ми!

Партизан убедљив против Вождовца, еврогол Ђурђевића

Фудбалери Партизана савладали су на свом терену Вождовац са 4:0, у мечу 27. кола Суперлиге. Урош Ђурђевић двоструки стрелац, његов први гол на мечу био је посебно ефектан. Нишки Раднички као гост славио против Бачке, Спартак бољи од Борца. У недељу дерби кола, Чукарички – Црвена звезда.

Голове за Партизан постигли су Урош Ђурђевић у деветом и 62. минуту из једанаестерца, Леонардо у 44. и Никола Миленковић у 54. минуту.

Црно-бели су други на табели са 64 бода, односно имају три бода мање од Црвене звезде која свој меч 27. кола игра сутра против Чукаричког. Вождовац је на деветом месту са 37 бодова.

Партизан је од првог минута кренуо офанзивно ка голу Вождовца, редјале су се прилике у првих неколико минута, а такав почетак утакмице исплатио се црно-белима већ у деветом минуту.

Небојша Косовић је додао лопту до Леандреа Тавамбе, он је с леве стране убацио у казнени простор, а Ђурђевић је сјајно завршио акцију - "маказицама" са око 12 метара.

Изабраници Марка Николића су и после тог гола наставили да контролишу игру и да стварају шансе, а у томе им је доста помагао и Вождовац који је правио грешку за грешком.

Једну такву грешку је у 34. минуту направио Урош Синђић на средини терена, али поклон играча Вождовца није успео да искористи Ђурђевић. Он је покушао из пуног трка да савлада Зорана Поповића са ивице шеснаестерца, али је голман "змајева" одбранио тај ударац.

Црно-бели су на одмор, ипак, отишли с предношћу од 2:0, пошто је Леонардо у 44. минуту постигао свој 15. гол. Марко Јанковић је центрирао с десне стране, Марко Путинчанин је лоше избио лопту главом и она је стигла до Бразилца који је био сам, наместио се и лако погодио са 12-13 метара.

На терену у Хумској се ништа није променило ни на почетку другог полувремена, па су црно-бели за само осам минута два пута обрадовали око 4.000 навијача.

Прво се Миленковић у 54. минуту најбоље снашао у великој гужви у шеснаестерцу Вождовца после корнера и погодио за 3:0, а само осам минута касније на семафору је писало 4:0.

Милош Михајлов је у 61. минуту оборио Тавамбу, а судија Зоран Широки је без размишљања показао на белу тачку и црвени картон играчу Вождовца. Минут касније сигуран извођач пенала био је Ђурђевић. Нападачу Партизана је то био 15. погодак у сезони.

Фудбалери Партизана су до краја меча имали још неколико прилика да и убедљивије савладају Вождовац, али резултат се није мењао.

У Суперлиги Србије следи репрезентативна пауза, црно-бели у наредном колу гостују Радничком у Нишу, док Вождовац дочекује Војводину.

Рад је на свом терену надиграо Напредак из Крушевца, али на крају није успео да освоји ни бод. Крушевљани су до гола дошли у 71. минуту поготком Алексе Вукановића, што је био први ударац Напретка у оквир гола.

Напредак је овом, другом узастопном победом, "избио" на четврто место са 43 бода, док је Рад 11. са 29.

Овако је протекла суперлигашка субота:

18.55 – Завршене су и остале утакмице: Јавор – Металац 1:0 и Рад – Напредак 0:1.

18.52 – Крај у Хумској, Партизан – Вождовац 4:0.

18.22 – ГОЛ! Партизан води са 4:0, стрелац је Урош Ђурђевић са беле тачке у 62. минуту. Вождовац остаје са играчем мање на терену, искључен је Милош Михајлов, због прекршаја над Тавамбом.

18.14 – ГОЛ! Никола Миленковић доноси црно-белима вођство од 3:0 у 54. минуту.

17.47 – Полувреме у Хумској, Партизан – Вождовац 2:0. У Ивањици и на Бањици нема голова.

17.45 – ГОЛ! Партизан удвостручује предност голом Леонарда у 43. минуту.

17.10 – ГОЛ! Прелепим голом Уроша Ђурђевића, Партизан у деветом минуту долази до предности од 1:0.

17.00 – Почео је меч између Партизана и Вождовца, као и сусрети Јавор – Металац и Рад – Напредак.

16.35 – Познати су састави тимова за утакмицу у Хумској:

Партизан: Кљајић, Вулићевић, Миленковић, Остојић, Милетић, Евертон, Косовић, Јанковић, Леандро, Тавамба и Ђурђевић.

Вождовац: Поповић, Филиповић, Михајлов, Синђић, Путинчанин, Петровић, Николић, Маринковић, Зец, Ћирковић и Дражић. 

15.50 – Завршена су прва два меча овог кола. Спартак је минималним резултатом у Суботици савладао Борац (1:0, Мудрински у 50. минуту), док је Раднички из Ниша као гост био бољи од Бачке са 2:1 (Луковић 49 - Којић 14, Арсић 82). 

14.50 – На полуврeмену Нишлије воде у Бачкој Паланци са 1:0, док у Суботици мреже мирују.

14.00 – Почеле су прве две утакмице 27. кола: Бачка - Раднички Спартак - Борац.

Још четир рунде остале су до краја регуларног дела такмичења у Суперлиги, и поделе тимова на оне који иду у плеј-оф и плеј-аут.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи