Шалке шокирао Менхенгладбах, даље иду Јунајтед, Лион, Андерлехт...

Фудбалери Ајакса, Манчестер јунајтеда, Лиона, Андерлехта и Шалкеа пласирали су се у четвртфинале Лиге Европе, после реванш мечева осмине финала.

Најузбудљивији меч одигран је у Менхенгладбаху, где је домаћа Борусија после првог полувремена водила са 2:0, и тако стекла велику предност после нерешеног резултата од 1:1 у првом мечу. Шалке је, међутим, одмах одговорио у другом полувремену, и у 54. минуту је смањио вођство, после гола Леона Горецке.

У 68. минуту, Махмуд Дауд (који је раније постигао предиван погодак) играо је руком у свом шеснаестерцу, тако да је досуђен пенал за Шалке, који је сигурно извео Набил Бенталеб, и изједначио на 2:2. "Рудари" су тако прошли даље због већег броја голова у гостима.

Ајакс је код куће победио Копенхаген са 2:0 и тако надокнадио заостатак од 2:1 из првог меча. Андерлехт је на свом терену победио Апоел са 1:0, што је исти резултат као у првом мечу.

Ромине наде да ће надокнадити заостатак од 4:2 против Лиона доживеле су озбиљан ударац већ у 16. минуту, када је Муктар Дијахаби постигао гол. Кевин Стротман је изједначио само минут касније, али то је било све што је Рома успела да уради.

Римљани су на крају победили са 2:1, али захваљујући аутоголу Луке Тусара.

Манчестер јунајтед је код куће победио Ростов са 1:0, голом Мате. У првом мечу било је 1:1.

Жреб за четвртфинале Лиге Европе обавиће се у петак у Ниону. Жреб је отворен, што значи да свако може да игра са сваким. Мечеви четвртфинала на програму су 13. и 20. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи