Лион преокретом до победе над Ромом

У првој утакмици осмине финала Лиге Европе, фудбалери Лиона су на домаћем терену савладали Рому са 4:2. Реванш утакмица осмине финала играће се 16. марта.

Дерби вечери игран је у Француској, где су се састали Лион и Рома. На тој утакмици виђена су два преокрета и на крају победа домаћина.

Лион је прво повео поготком Муктара Дијакабија у осмом минуту, да би Мухамед Салах 12 минута касније донео Роми изједначење.

Рома је до полувремена успела да преокрене вођство и на паузу оде с голом предности, пошто је Федерико Фацио у 33. минуту савладао Антонија Лопеса.

Лион је ипак у другом делу меча успео да преокрене и дође до битног тријумфа пред реванш.

Прво је у 47. минуту Корентин Толисо донео Лиону изједначење, а потом је Набил Факир у 74. минуту довео француски тим до нове предности.

Александр Лаказет је у судијској надокнади времена отклонио све недоумице око победника, пошто је добро реаговао у шеснаестерцу Роме, након једне одбијене лопте.

Фудбалери Генка победили су у гостима Гент са 5:2.

Генк је до предности стигао у 21. минуту, голом Руслана Малиновског, да би Гент изједначио шест минута касније, захваљујући Самјуелу Калуи.

Гости су до полувремена постигли још три гола и практично већ тада решили утакмицу. Прво је мрежу Гента у 33. минуту затресао Омар Коли, да би у 41. Мбвана Самата повисио на 3:1. У судијској надокнади времена Јере Уронен је довео Генк до три гола предности.

Гент је преко Калифе Кулибалија смањио заостатак у 61. минуту, а потом је Жереми Пербе у 67. минуту имао шансу да доведе свој тим на само гол заостатка, али није искористио једанаестерац.

Све неоедоумице око питања победника отклонио је Самата својим другим голом у 72. минуту. У осталим утакмицама Селта је са 2:1 победила Краснодар, док су Шалке и Борусија Менхенглабах играли нерешено 1:1, а исти резултат виђен је на утакмици Олимпијакоса и Бешикташа.

Реванш утакмице осмине финала Лиге Европе играће се 16. марта.

Овако је протекао меч у Лиону:

23.00 – Крај меча, победа Лиона над Ромом 4:2. У осталим мечевима постигнути су резултати: Гент – Генк 2:5, Олимпијакос – Бешикташ 1:1, Шалке – Борусија Менхенгладбах 1:1 и Селта – Краснодар 2:1.

22.57 – ГОООООООЛ! Фудбалери Лиона у 92. минуту постужу нови погодак, стрелац Лаказет.

22.39 – ГООООООЛ! Набил Фекир, који само што је ушао у игру, постиже погодак за Лион, који води са 3:2.

22.12 – ГОООООЛ! Већ у 47. минуту Торесо на асистенцију Лаказета постиже други погодак за Лион и анулира предност Роме – 2:2.

22.10 – Настављен меч у Лиону.

21.52 – Полувреме је на свих шест преосталих утакмица: Лион – Рома 1:2, Гент – Генк 1:4, Олимпијакос – Бешикташ 1:0, Селта – Краснодар 0:0, Шалке – Мехенгладбах 1:1 

21.38 – ГОООООЛ! 2:1 води Рома. Фацио одличним скоком доноси преокрет италијанском тиму у 33. минуту. 

21.23 – ГОООООЛ! Салах користи грешку одбране Лиона и изједначује на 1:1 у 20. минуту.

21.13 – ГОООООЛ! Лион долази до гола након прекида у 9. минуту. Стрелац је штопер Диакаби. 1:0 за Лион.

21.05 – Почели су и преосталих шест сусрета. 

20.52 – Завршене су прве три утакмице. Манчестер јунајтед је ремизирао са Ростовом 1:1, Копенхаген је савладао Ајакс са 2:1 док је Андерлехт славио победу у гостима над Апоелом са 1:0

20.05 – Почело је друго полувреме у Ростову, Никозији и Копенхагену.

19.47 – Завршено је прво полувреме на сва три сусрета. Андерлехт и Манчестер воде у гостима минималном предношћу против Апоела, то јест Ростова, док је на мечу Копенхагена и Ајакса нерешено – 1:1.

19.00 – Почела су три меча. У Никозији Апоел дочекује Андерлехт, Копенхаген је домаћин Ајаксу, а Ростов Манчестер јунајтеду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво