Читај ми!

Петковић: Неће одлучити дуел са Леонардом, већ мирна глава

Фудбалер Црвене звезде Марко Петковић рекао је да у предстојећем 153. вечитом дербију нема фаворита и да ће славити тим који буде био сталоженији и мирнији. Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

"Постоји много ствари и ситница које одлучују дерби, мислим да је то мирнија глава јер таква утакмица носи велику тензију. У глави лежи кључ победе. Дерби је посебна прича, никада нема фаворита, посебно у ситуацији када су оба тима добро започела пролећни део са две победе. Тренутно је резултат изједначен у овој полусезони, тако да ниједном тиму не бих дао предност", рекао је Петковић Тањугу.

Десни бек црвено-белих не сматра да би одлука о победнику могла да падне баш на страни на којој игра, наспрам најбољег играча и стрелца Партизана Леонарда, већ да ће комплетна Звездина одбрана бити на великом испиту.

"Партизан је скуп добрих појединаца, неће један дуел одлучивати, чак ни мој ако се на тој позицији појави Леонардо или било ко. Наша одбрана имаће тежак задатак с обзиром да је Партизан јако опасан у офанзивном делу, има доста добрих појединаца. Свако од нас мораће да одради добар део посла да бисмо успели да их зауставимо".

Петковић наглашава да га радује што је први нападач Црвене звезде Ричмонд Боаћи постигао два гола протеклог викенда против Бачке.

"Одлично смо ушли у други део сезоне, што је јако битно. Посебно ми је драго што је Боаћи постигао два гола, добро је за екипу када је нападач у форми. Задовољни смо и у добром расположењу чекамо дерби", навео је Петковић, чија тренутна форма радује све у табору Црвене звезде.

"Добро сам одрадио припреме, после две године ушао здрав у тај период и одмах се виде резултати на утакмицама. Надам се да ћу наставити тако".

На питање да ли би Црвена звезда победом над Партизаном решила питање шампиона јер би стекла девет бодова предности, Петковић је дао одричан одговор, пре свега због система поделе бодова.

"Видели смо прошле године како је било, победили смо Партизан у Хумској и имали 32 бода више, па смо у плеј-офу били "спуштени" на само шест бодова. Чудан систем такмичења, тако да овај дерби не одлучује, посебно што нас чека тежак распоред после те утакмице", закључио је Петковић.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво