Барса у финишу сломила Атлетико, Реал преокретом вратио лидерску позицију

Фудбалери Барселоне победили су Атлетико Мадрид са 2:1 у дербију 24. кола Примере. Реал губио са 2:0 од Виљареала до 64. минута, али на крају освојио три бода и вратио се на прву позицију у првенству.

Прво полувреме утакмице на стадиону Винсенте Калдерон донело је неизвесну борбу и неколико прилика на обе стране. Мадриђани су почетком утакмице имали иницијативу, али осим покушаја Антоана Гризмана у 16. минуту, нису озбиљније угрозили голмана Марка-Андреа Тер Штегена.

Каталонци су у финишу првог дела утакмице преузели иницијативу, али се голман Атлетика Јан Облак истакао одличним одбранама у 38. и 43. минуту. Словенац је прво сачувао своју мрежу одбранивши слободан ударац Месија с ивице шеснаестерца, а потом је зауставио покушај Ђерара Пикеа главом после корнера.

У другом полувремену настављено је у сличном ритму, али је Барселона ипак била нешто конкретнија, што јој је донело резултат у 64. минуту. После велике гужве у шеснаестерцу Мадриђана, лопта је срећно дошла до Рафиње, који је из окрета шутирао са око пет метара и савладао Облака.

Екипа Дијега Симеонеа веома брзо је успела да узврати, а стрелац је после прекида с леве стране био Дијего Годин у 70. минуту, када је био највиши у скоку на првој стативи.

До краја сусрета виђена је велика борба у којој се боље снашла Барселона.

Каталоноци су у 87. минуту, после још једне гужве у шеснаестерцу "јорганџија", стигли до другог гола и велика три бода у борби за титулу првака Шпаније. Месијев први покушај након убачене лопте блокирао је Стефан Савић, а Аргентинац је хитро реаговао, стигао до лопте пре Облака и лаганим ударцем га савладао.

Барселона на првом месту Примере има 54 бода, док је Атлетико четврти са 45 бодова.

Барса је неколико сати провела на лидерској позицији, тачније до краја меча Виљареал – Реал Мадрид. 

Деловало је до 64. минута да ће Барселона ту и остати, пошто је Виљареал водио головима Тригероса и Бакумбуа (50. и 56. минут), али је Реал онда кренуо свим снагама у напад и преокренуо резултат.

Прво је Герет Бејл главом савладао голмана Виљареала у 64. минуту, а потом изједначење донео Кристијано Роналдо са беле тачке десет минута касније.

Победу Реалу донео је резервиста Алваро Мората, голом у 83. минуту.

Реал је први са 55 бодова и има утакмицу мање од пратилаца, док је "жута подморница" на шестој позицији са 39. бодова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво