Клоп подржао Ранијерија и поредио га са Трампом

Фудбалска јавност у Енглеској пружила је велику подршку Клаудију Ранијерију, који је добио отказ са места тренера Лестера.

Ранијери је отпуштен због лоших резултата ове сезоне, иако је претходне направио велики успех освајањем шампионске титуле у Премијер лиги.

Харизматични тренер Ливерпула Јирген Клоп упоредио је Ранијеријев отказ са избором Доналда Трампа за председника САД.

"Изненађен сам што се тако нешто уопште догодило. Постоји много чудних ствари, као што су Брегзит, Трамп, Ранијери. Не разумем. Немам појма зашто је Лестер то урадио", рекао је Клоп.

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Морињо рекао је да је Ранијери написао најлепшу историју у Премијер лиги.

"Он је заслужио да се стадион Лестера зове по њему. То је најлепша прича Премијер лиге у историји. Веома је тешко прихватити одлуку да буде отпуштен, нико неће урадити оно што је он урадио", рекао је Морињо.

Легендарни фудбалер, а сада тренер Стоука Марк Хјуз казао је да ће се клубови "отимати" око италијанског стручњака.

"Оно што је Ранијери урадио са Лестером је невероватно и заувек ће остати упамћен по томе. Пуно поштовање! Сигуран сам да ће брзо добити други посао", казао је Хјуз.

Поједини медији су пренели да су играчи Лестера највише утицали на отпуштање, а тренер Челсија Антонио Конте рекао је да се нада да то није тачно.

"Веома тужно, разочаран сам, као његов пријатељ и као тренер. Ако је тачно то за играче, то значи да постоји недостатак поштовања. Ако се то догодило, значи да је клуб слаб, без енергије. Није у реду ако играчи могу да контролишу судбину тренера", рекао је Конте.

Подршка је стигла и из света рагбија, а селектор Енглеске Еди Џоунс је рекао да му је Ранијерији веома симпатичан.

"Лестер је невероватна прича и гајим велике симпатије према Ранијерију. Можете да разумете зашто ми тренери морамо да гледамо преко рамена", рекао је Џоунс.

Ранијери је у четвртак добио отказ у Лестеру и већ дан касније је напустио Енглеску и вратио се у Рим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се