Лестер отпустио Клаудија Ранијерија!

Лестер сити уручио отказ Клаудију Ранијерију, италијанском тренеру који је "лисицама" донео историјску (чак благо речено) титулу у Премијер лиги, преноси "Дејли мејл". Екипа са стадиона "Кинг пауер" игра изразито лоше ове календарске године, а свој први гол је постигла у среду, у поразу на "Санчез Писхуану" у Лиги шампиона.

Клаудио Ранијери више није тренер Лестера, који му је уручио отказ, преноси "Дејли мејл".
Одлука да се раскине сарадња са тренером чији се прошлосезонски успех убраја у највећа достигнућа у историји фудбала (не само клупског, и не само енглеског) донета је након пораза од Севиље (2:1) у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Долазак Клаудија Ранијерија дочекан је са доста скепсе, пошто је Италијан заменио Најџела Пирсона у јулу 2015. године. Због титуле коју је донео тиму који је једва избегао испадање у Чемпионшип претходне сезоне, Ранијери је проглашен најбољим тренером године по Фифином избору.

Лестер је одиграо доста квалитетно у групној фази Лиге шампиона, али се ужасно мучи у Премијер лиги. "Лисице" су, са освојеним 21 бодом у 25 кола, најгори шампиони у историји елитног ранга енглеског фудбала.

Раније овог месеца, Лестер је издао саопштење у којем даје пуну подршку Ранијерију.

"Читав клуб јесте и биће уз свог менаџера и уз своје играче", речено је тада.

Лестер је навео да ће до избора новог тренера екипу водити директор Крејг Шекспир и помоћни тренер Мајк Стовел.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи