Импресивни преокрет Борусије у Фиренци, Лион немилосрдан против АЗ-а

Фудбалери Фјорентине су имали предност из првог меча немачкој савезној држави Северна Рајна-Вестфалија (0:1), као и вођство од 2:0 на свом стадиону "Артемио Франки". Али на крају, након чудесног полувремена, даље иде екипа Борусије Менхенгладбаха. Лион је са чак 7:1 савладао АЗ из Алкмара (укупан резултат је 11:2 – невероватно, француски тим је у 180 минута фудбала имао само 16 удараца у оквир гола), док је Гент одиграо нерешено на Вемблију са Тотенхемом (2:2) и обезбедио пролаз у наредну рунду.

Фудбалери Борусије из Менхенгладбаха, Гента, Лиона, Копенхагена, Генка, Ростова и Селте пласирали су се у осмину финала Лиге Европа.

Борусија из Менхенгладбаха славила је у гостима против Фирентине са 4:2. У првом мечу било је 1:0 за италијански клуб.

Фиорентина је имала предност од 2:0, али је Борусија предвођена Ларсом Штиндлом успела да преокрене резултат и пласира се у наредну рунду.

Штиндл је мрежу Фиорентине погађао у 44. минуту из једанаестерца, а потом и у 47. и 55. минуту, док је четврти гол за Борусију постигао Андреас Кристенсен у 60. Стрелци за Фиорентину били су Никола Калинић у 16. и Борха Валеро у 29. минуту.

Пролаз међу 16 најбољих обезбедио је и Гент, који је у гостима одиграо нерешено с Тотенхемом 2:2. У првом мечу славио је Гент са 1:0.

Предност Тотенхему донео је Кристијан Ериксен у 10. минуту, али је десет минута касније Гент изједначио аутоголом Харија Кејна. Енглески клуб је од 40. минута био ослабљен, пошто је Деле Али зарадио црвени картон. Виктор Ванјама је у 61. минуту донео предност домаћој екипи, док је коначан резултат поставио Жереми Парбе у 82. минуту.

Најузбудљивије је било у Харкову на утакмици између Шахтјора и Селте, пошто је победник тог двомеча решен после продужетака.

У првом мечу победио је Шахтјор у гостима са 1:0, али није успео да сачува ту предност. Селта је у реванш мечу повела у 90. минуту из једанаестерца, а стрелац је био Јаго Аспас. Велику победу Селти донео је Густаво Кабрал поготком у 108. минуту.

Најубедљивију победу остварио је Лион који је са 7:1 победио АЗ Алкмар, па се у осмину финала француски клуб пласирао укупним резултатом 11:2.

Фудбалери Копенхагена и Лудогореца одиграли су 0:0, а даље је прошао Копенхаген због победе од 2:1 у првом мечу. У осмину финала Лиге Европа пласирао се и Генк који је, после 2:2 у првом мечу, победио Астру са 1:0.

Фудбалери Спарте и Ростова одиграли су нерешено 1:1, а даље је прошао Ростов после убедљиве победе од 4:0 у првом мечу. 

Учесници осмине финала Лиге Европа су: Манчестер јунајтед, Шалке, Краснодар, Олимпијакос, Ајакс, АПОЕЛ, Рома, Бешикташ, Андерлехт, Копенхаген, Борусија Менхенгладбах, Генк, Лион, Ростов, Гент и Селта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво