Читај ми!

Рунијев агент у Кини преговара о трансферу

Агент фудбалера Манчестер јунајтеда Вејна Рунија налази се у Кини где покушава да обезбеди уговор најбољем стрелцу у историји Јунајтеда, пренели су британски медији.

Агент Пол Стретфорд налази се у Кини, али нема гаранција да ће постићи договор о трансферу пре него што се заврши прелазни рок у тој земљи, 28. фебруара.

Како је пренео Би-Би-Си, чињеница да је Стретфорд у Кини, јасно показује да тренер Јунајтеда Жозе Морињо пушта Рунија да оде са Олд Трафорда. Ако 31-годишњи Руни не напусти клуб овог месеца, готово сигурно ће отићи на лето.

Капитен Енглеске је изгубио место у првом тиму откако је Морињо преузео Јунајтед. Он је од 17. децембра био стартер у само три утакмице, а недавно је рекао да осим Јунајтеда и Евертона неће играти ни за један други клуб у Енглеској.

Руни је упознат са интересовањем појединих кинеских клубова, али не зна са којима преговара његов агент.

Медији су навели да се ради о Пекинг Гуану, али извор Би-Би-Си-ја навео је да тај клуб није заинтересован за Рунија. Због ограниченог броја странаца у екипи, вероватније опције за Рунија су Ђангсу Сунинг и Тјенцин.

Тренер Тјенцина Фабио Канаваро рекао је, међутим, да преговори о доласку Рунија нису напредовали.

Руни је раније изјавио да жели да остане у клубу док му не истекне уговор 2019. године, али би због мале минутаже могао да промени одлуку. Он је 2004. године као 18-годишњак дошао у Манчестер јунајтед, а до сада је одиграо 549 утакмица и постигао рекордних 250 голова. Освојио је пет шампионских титула, Лигу шампиона, светско клупско првенство, четири Комјунити Шилда, два Лига купа и ФА куп.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво