Шо морао да напусти Сатон због једења пите

Резервни голман Сатона Вејн Шо ће напустити тај клуб, пошто је Фудбалски савез Енглеске покренуо истрагу о такозваној "афери једења пите" (piegate), рекао је тренер енглеског петолигаша Пол Досвел.

Сатон је у понедељак на свом терену изгубио од Арсенала са 0:2, а 46-годишњи Шо снимљен је како за време другог полувремена једе питу од, испоставило се касније, меса. Пре утакмице једна кладионица понудила је квоту 8-1 да ће Шо појести питу уживо у програму.

Шо је то учинио у 83. минуту утакмице, док је стајао поред клупе за резервне играче. Он је признао да је пре утакмице сазнао да постоји таква понуда у кладионици, али је рекао да је питу појео из шале.

Досвел је за Скај њуз потврдио да је клуб тражио оставку Шоа, пошто је ФА покренуо дисциплински поступак.

Британска државна комисија за клађење такође је покренула истрагу поводом тог случаја.

Британски медији су навели да нема индиција да је Шо тиме зарадио новац, али да је могуће да је кладионица исплатила петоцифрени износ на опкладу.

Гери Линекер, легендарни енглески нападач и један од гласовитијих спортиста на Твитеру, стао је у одбрану Шоа, истакавши своје разочарање чињеницом да је он, који је спавао на софи три пута седмично у Сатону како би одржавао објекат, морао да напусти клуб због једне баналности.

"Сваким даном фудбал губи своје срце и смисао за хумор", написао је некадашњи нападач Лестера, Тотенхема и Барселоне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи