Читај ми!

Рад протестовао због медијске хајке

Управа Фудбалског клуба Рад протестовала је због, како је навела, медијске хајке на клуб и навијаче после инцидената по завршетку утакмице са Партизаном. Тада је дошло до кошкања играча на терену, пошто је играч црно-белих Евертон Луиз показао средњи прст домаћим навијачима који су га током меча вређали на расној основи. Управа клуба је осудила део својих присталица јер су "насели на провокације".

"Управа Рада осуђује појединце који су насели на провокације Евертона и одговорили му на непримерен начин, а исто тако протестујемо против медијске хајке на клуб и играче Рада који само нису хтели да дозволе да их неко у њиховој кући вређа и понижава, на неспортски начин. Да је ова невиђена медијска хајка на Фудбалски клуб Рад неоснована, говори и чињеница да ниједном другом играчу Партизана није упућен ниједан увредљив гест или скандирање, иако међу њима има још припадника других раса и националности, као што су Леонардо да Силва, Тавамба Леандро и други", наводи се у саопштењу Рада.

Рад је јуче изгубио од Партизана са 0:1, у 22. колу Суперлиге Србије, првог у пролећном делу Супелиге. После утакмице дошло је до инцидента на терену, пошто је Евертон Луиз дотрчао до трибине на којој су били смештени навијачи Рада и показао им средњи прст, јер су га током утакмице вређали на расној основи, опонашајући мајмунске крике.

Тада је дошло до кошкања играча на терену, а Евертон је добио жути картон.

Рад је у саопштењу навео да се радовао окршају са Партизаном и да се посебно, уз појачане мере безбедности, припремио за организацију утакмице.

У саопштењу се наводи да је на полувремену фудбалер Рада Никола Дринчић, који је својевремено играо за Партизан, у свлачионици упозорио на некоректно понашање играча Евертона Луиза, за кога је рекао да га је при сваком дуелу на терену провоцирао, а у неколико наврата му је и псовао мајку.

"Провокације Партизановог играча ишле су и у правцу Радових навијача, хватањем за међуножје, након чега су појединци непримерено узвратили. Чим се то чуло, официјелни спикер утакмице је реаговао и упозорио све на стадиону на фер и коректно навијање.

Након обраћања спикера, групица је престала с непримереним гестовима, а када се утакмица завршила, уследила је нова провокација и поновни безобразлук Партизановог играча", пише у саопштењу.

Рад је навео да је само захваљујући присебности његових играча спречен инцидент.

"Евертону као да није било довољно провоцирања на терену, уместо да оде до својих навијача и са њима подели радост, одлази до трибине навијача Рада и, уз мрежу која одваја игралиште од трибина, показује им средњи прст подигнут увис. Само захваљујући присебности играча Рада и већег дела публике, спречен је изгред. Судија Срђан Јовановић је видео одлазак Евертона до противничких навијача и дао му жути картон, а да је видео и његов гест, сигурно би му дао и црвени", пише у саопштењу.

"Након свега, медијско дрвље и камење на екипу са Бањице. Евертон је већ једном кажњаван за слични инцидент на утакмици Звезда – Партизан. О његовој 'лојалности' и принципу, говори и чињеница да је након смиривања страсти, на енглеском језику, опсовао све Србе и тиме поново дигао тензије", наводи се у саопштењу Рада.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво