Читај ми!

Евертон: Вређали су ме непрестано, желим све да заборавим

Евертон Луиз, фудбалер Партизана, саопштио је да жели да што пре заборави утакмицу против Рада, рекавши да је све време вређан на расној основи, због чега је после меча и заплакао.

"Читав месец смо вредно радили само са једном жељом, а то је да се што боље припремимо за почетак сезоне, добијемо сваку утакмицу и боримо се за шампионску титулу. Са тим мислима смо и ушли у овај меч који смо, иако није био лак, на крају добили. Али зато све друго у вези са њим желим да заборавим", наведено је у саопштењу Евертона.

Партизан је победио Рад на Бањици са 1:0, али је меч остао у сенци инцидента.

Бразилац Евертон је после меча притрчао трибини на којој су се налазили организовани навијачи домаћег тима и показао им средњи прст. То је био његов одговор на константно вређање којем је био подвргнут током читавог меча. После тога је дошло до кошкања међу играчима оба тима, које је потрајало неколико минута.

"Моја породица и ја смо заволели Србију и ваш народ. Овде се осећамо као код куће и баш зато нисам могао да сакријем сузе које су саме неконтролисано ишле, јер сам током 90 минута утакмице трпео расистичке нападе, погрдне називе са трибина. Додатно ме је узнемирио и став противничких играча који су, уместо све да смире, подржавали читаво дешавање. Нашао сам се у гротлу људи без емоција који су ме само још додатно нападали, уместо да ме заштите. Желим што пре све да заборавим, окренем се свом тиму, породици и ономе што највише волим – фудбалу. И, молим вас, рецимо 'не расизму'", написао је Евертон Луис.

Фудбалери Партизана су у знак подршке свом саиграчу на друштвеној мрежи Инстаграм окачили фотографију капитенске траке на којој на енглеском језику пише "Не расизму".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се