Црвени бик побеђује поново, реми Келна и Шалкеа

Фудбалери Лајпцига вратили су се на победнички пут у Бундеслиги, пошто су у гостима савладали Борусију Менхенгладбах са 2:1. У другом мечу недељног програма 21. кола екипе Келна и Шалкеа одиграле су 1:1.

Лајпциг је повео у 31. минуту голом Емила Фросберга. Гладбах је могао да изједначи, али Торган Азар није искористио једанаестерац у 45. минуту. Најбољи стрелац гостију Тимо Вернер увећао је предност на 2:0 у 55. минуту својим 12. голом у сезони.

Јаник Вестергард смањио је у 81. минуту на 1:2, али домаћин није успео да уради ништа више до краја меча.

Лајпциг је тако забележио победу после два узастопна пораза и остао је на другом месту. Овим тријумфом се приближио Бајерну на пет бодова заостатка. Тим из Менхенгладбаха је пао на 11. место.

Шалке је до предности стигао већ у другом минуту голом Алесандра Шопфа, а Келн је изједначио у 43. поготком Антонија Модестеа.

Састав из Гелзенкирхена је у финишу меча имао три одличне прилике, али није искористио ниједну. "Рудари" су овим бодом прескочили на табели Менхенгладбах због боље гол разлике.

Келн је седми са 33 бода, једним мање од Херте која је на последњем месту које води у европска такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи