Читај ми!

Победа Црвене звезде на старту пролећног дела

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Београду екипу Новог Пазара са 2:0 (1:0) у утакмици 22. кола Суперлиге Србије. Стрелци на мечу били су Срђан Плавшић у 40, и Марко Петковић у 81. минуту меча. Минималац Борца, без голова у Крушевцу. Чукарички, после преокрета, савладао екипу Јавора са 2:1.

Звезда је остварила 18. првенствену победу и прва је на табели са 57 бодова, девет више, али и утакмицом више од Партизана, који у недељу игра против Рада. Нови Пазар је претрпео 16. првенстви пораз и последњи је на табели са 12 бодова.

Звезда, за коју су у стартној постави дебитовали Абрахам Фримпнонг и Ричмонд Боаћи, је цело прво полувреме имала је иницијативу, углавном је покушавала с шутевима с дистанце да дође до гола, али се голман Младен Живковић неколико пута истакао добрим одбранама.

Црвено-бели прву праву прилику имали су у 10 минуту. Канга је центрирао с десне стране, а на првој стативи највиши у скоку био је Джон Руис, али после његовог покушаја главом лопта је отишла мало поред десне стативе гола Младена Живковића.

Мичел Доналд је у 21. минуту снажно шутирао са око 20 метара, али право у голмана Живковића, који је успео само да одбије лопту.

Офанзивна игра пред око 15.000 гледалаца на стадиону "Рајко Митић" донела је резултат у 40. минуту. Плавшић је шутирао са око 25 метара десно искоса, а лопта је одскочила испред Живковића, преварила га и ушла у гол.

Црвено-бели су само минут касније имали прилику да дуплирају предност, међутим, покушај Ричмонда Боаћија са око пет метара успео је да одбрани Живковић.

Звезда је и у другом полувремену наставила с офанзивном игром, покушавала је да пробије одбрану Новог Пазара који у потпуности био концентрисан на одбрану свог гола.

Домаћин је у 62. минуту умало дуплирао предност, али је Боаћијев покушај с ивице петерца из тешке позиције жавршио мало поред гола.

После сјајне акције у 72. минуту којој су учествовали Доналд, Плавшић и Душан Анђелковић, који су изиграли целу одбрану Пазараца, леви бек Звезде шутирао је са 10 метара, али је његов покушај завршио мало преко гола.

Црвено-бели обезбедили су победу у 81. минуту после уигране акције након прекида.

Ненад Милијаш извео је слободан ударац са левог бока, а лопта је на другој стативи дошла до Дамијана Ле Талека који ју је вратио у петерац, а тамо је највиши у скоку био Марко Петковић и проследио је главом у гол Новог Пазара.

Звезда ће у наредном колу 25. фебруара гостовати Бачкој, док ће Нови Пазар дочекати Металац из Горњег Милановца.

Фудбалери чачанског Борца победили су на свом терену Бачку 1:0 (0:0), док су Напредак и Вождовац ремизирали без голова.

Победнички гол за Борац, вредан трећег узастопног тријумфа у Суперлиги, дао је Лазар Јовановић 67. минуту.

Напредак није успео да савлада Вождовчане на дебију тренера Вука Рашовића, а гости су последњих 10 минута играли са десеторицом због искључења Уроша Синђића.

Фудбалери Чукаричког победили су на Бановом брду Јавор после преокрета са 2:1 у утакмици 22. кола Суперлиге Србије.

На клупи Чукаричког дебитовао је тренер Ненад Лалатовић, који је у јесењем делу сезоне предводио Војводину.

Прво полувреме утакмице на Бановом брду претекло је у изједначеној борби, у којој се боље снашли гости. Јавор је повео голом Алексе Амановића у 35. минуту ком је то био први гол у дресу екипе из Ивањице.

Чукарички је у другом полувремену заиграо знатно офанзивније, што је екипи Ненада Лалатовића донело велика три бода у бори за плеј-оф Суперлиге Србије.

Изједначујући погодак постигао је Огњен Ожеговић у 63. минуту, да би преокрет донео Александар Јевтић у 82.

Чукарички је 11. на табели Суперлиге Србије са 23 бода, док је Јавор шести са 32.

"Брђани" ће у наредном колу поново играти на свом терену, а у госте им долази Напредак из Крушевца, док Јавор дочекује екипу Спартака.

Резултати и стрелци:

Борац - Бачка 1:0 (Јовановић 67.)
Напредак - Вождовац 0:0
Црвена звезда - Нови Пазар 2:0 (Плавшић 40, Петковић 81.)
Чукарички - Јавор 2:1 (Ожеговић 63, Јевтић 82. - Амановић 35)

Петак: Младост - Раднички 1:0 (Бојовић 79. пенал)

Недеља: Металац - Радник (14), Рад - Партизан (14), Спартак - Војводина (14)

Овако је протекао меч у Београду:

16.55 - Крај меча, победа Црвене звезде над Новим Пазаром 2:0 (1:0).

16.43 - Гооол! Марко Петковић у 81. минуту главом постиже нови погодак за Црвену звезду. 

16.07 - Настављен меч на стадиону Рајко Митић.

15.57 - Борац је на свом терену савладао Бачку са 1:0, без голова на мечу Напредак - Вождовац.

15.49 - Милорад Мажић свира крај првог полувремена, Звезда - Нови Пазар 1:0. 

15.45  - Гооол! Црвена звезда води са 1:0 поготком Срђана Плавшића са ивице шеснаестерца у 40. минуту првог полувремена.

15.42 - Жути картон за Ивана Марковића из Новог Пазара, не смањује се притисак Црвене звезде.

15.32 - Гооол! Борац је повео са 1:0 у дуелу са Бачком.

15.25 - Први шут нападача звезде Доналда у оквир гола, али голман Новог Пазара успева да одбије лопту.Фудбалери Црвене звезде од почетка нападају, али одбрана Новог Пазара успева да игру задржи и контролише испред свог шеснаестерца.

15.09 - Почело друго полувреме и у дуелу Борца и Бачке.

15.07 - Напредак и Вождовац наставили игру у другом полувремену.

15.05 - Црвено-бели, актуелни шампиони и тренутни лидери на табели, мечом против Новог Пазара почели пролећни део првенства.

14.53 - Завршена прва полувремена утакмица Борца са Бачком  и Напретка са Вождовцем без голова 0:0.

14.03Почеле су утакмице Борца и Бачке у Чачку и Напретка и Вождовца у 22. колу Суперлиге Србије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво