Камерун преко Гане до финала Купа афричких нација

Фудбалери Камеруна пласирали су се у финале Купа афричких нација у Габону, пошто су вечерас победили Гану са 2:0. Камерун ће у финалу играти против Египта, док ће се Гана борити за треће место са Буркином Фасо.

Оба гола вечерас постигнута су у завршници меча. У првом полувремену се није дешавало ништа битно, а једину шансу имао је Џордан Ају из Гане, када је у 41. минуту шутирао поред гола.

У другом полувремену се такође није ништа битно дешавало, а Камерун је повео из прве праве прилике на мечу. Лопта је после једног слободног ударца ушла у шеснаестерац, али је Џон Боје из Гане лоше реаговао и само је проследио лопту на леву страну, где се нашао Мајкл Нгадеу-Нгаџуи, који је смирио, променио ногу и скоро из мртвог угла из близине закцао под пречу.

Гана је после тога кренула у напад и почела да притиска гол Камеруна, што је на крају коштало још једног гола.

Венсан Абубакар је у једној контри послао дугачку лопту ка Кристијану Басогогу, који је примио, ушао у шеснаестерац и савладао голмана за коначних 2:0.

Гана ће тако наставити да чека на трофеј који је последњи пут освојила пре 34 године. Камерун је последњи пут био првак 2002.

Утакмица за треће место, Буркина Фасо-Гана, игра се у суботу, док је финале у недељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво