Читај ми!

Боаћи једини стрелац у победи Звезде

Фудбалери Црвене звезде остварили су нову победу на припремама на Кипру. Савладана је румунска Олимпија (Сату Маре) са 1:0 (1:0). Стрелац јединог поготка на мечу био је дебитант Ричмонд Боаћи у 15. минуту. Наредни ривал црвено-белих је Арис из Лимасола, меч је на програму у понедељак.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић на терен је извео фудбалере који су изнели највећи терет током јесењег дела сезоне, али у самом шпицу су играла зимска појачања - Милан Павков и Ричмонд Боаћи. И на овој утакмици, шампион Србије играо је у формацији 4-4-2. Црвена звезда је од самог почетка ставила до знања да је много квалитетнији тим од румунске екипе.

Играло се доста брзо, Звезда је контролисала дешавања, и већ у 15. минуту успела је да дође до предности. Након контранапада који је повукао Марко Полетановић, Звездин везиста је послао лопту на леву страну где ју је прихватио Душан Анђелковић. Уследио је пас по земљи у срце казненог простора, а спреман је био Боаћи који је без већих проблема са десетак метара затресао мрежу Олимпије.

Осим шансе приликом које је и постигнут гол, није Црвена звезда до краја првог дела игре често опасно претила. У два наврата је покушао Павков главом, али није био довољно прецизан. Са друге стране, Олимпија је претила у два наврата. Најпре из слободног ударца када се одличном одбраном истакао Филип Манојловић, а потом и у финишу првог полувремена када је Ле Талек застао, мислећи да је лопта напустила терен, а његову непажњу искористио фудбалер румунске екипе. Није, међутим, виђен ударац ка Звездином голу у тој ситуацији.

У наставку су одмах извршене две измене. Уместо Манојловића међу стативе је стао Александар Станковић, док је Милана Павкова заменио Предраг Сикимић. Знатно мање узбуђења забележено је у другом полувремену, а главни утисак је да се играло можда и преоштро имајући у виду да се ради о пријатељској утакмици.

Звездин тренер је средином другог полувремена у игру послао Срђана Плавшића, Гелора Кангу, а касније и Лазара Романића односно Абрахама Фримпонга, те је утакмица тада добила на темпу. Прву прилику пропустио је Предраг Сикимић којем је голман Олимпије одбранио покушај из волеја. Потом је Срђан Плавшић пропустио заиста одличну шансу да Звезда упише и други гол на овом мечу. На крају, и Мичел Доналд је могао да се упише у стрелце, али није успео да захвати лопту како је желео. Олимпија је у другом полувремену играла без прилике за гол, па је млади голман Станковић био без посла.

Наредна провера црвено-беле очекује у понедељак, 6. фебруара од 13 часова по српском времену, а противник ће бити Арис из Лимасола.

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Луковић, Ле Талек, Анђелковић, Доналд, Полетановић, Милић, Срнић, Павков, Боаћи.

Резерве: Станковић, Фримпонг, Ристић, Илић, Канга, Николић, Плавшић, Романић, Сикимић, Вучићевић.

Олимпија: Анка, Дурус, Флорин, Хеил, Космин, Оникас, Крауст, Пана, Поп, Каналос, Воису.

Резерве: Даминута, Циул, Бура, Рус, Виланд, Ердеи, Урсу, Тудоран, Фаур, Худусан, Дукур.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво