Гана и Египат у полуфиналу Купа афричких нација

Фудбалска репрезентација Гане пласирала се у полуфинале Купа афричких нација у Габону, пошто је у четвртфиналу победила Демократску Републику Конго са 2:1. У полуфиналу је и Египат, који је савладао Мароко са 1:0.

Конго је у првом полувремену на утакмици у Оему у потпуности надиграо Гану, али је вицешампион Африке успео да сачува своју мрежу.

Друго полувреме донело је у потпуности другачију слику, Гана је контролисала ритам утакмице и нападала, а до предности је стигла у 63. минуту поготком Џордана Ајуа.

Конго је после пет минута стигао до изједначења голом Пола-Жозеа М'Покуа, али је Гана ипак у 78. поново повела и касније се испоставило решила питање победника. Стрелац другог гола за Гану био је Андре Ају из једанаестерца.

Гана ће се у полуфиналу Купа афричких нација састати са Камеруном који је јуче после бољег извођења једанаестераца елиминисао Сенегал.

У последњој утакмици четвртфинала, Египат је савладао Мароко минималним резултатом 1:0.

Египат је до победе у Порт Жентилу дошао тек у 87. минуту, а стрелац је био Кахраба који се добро снашао у шеснаестерцу после корнера с леве стране.

Утакмица је од почетка била врло неизвесна и "тврда", екипу су углавном биле концентрисане на одбрану, а чак је Мароко био ближи тријумфу, али и поред иницијативе није успео да дође до гола.

Египат ће се у полуфиналу састати са Буркином Фасо, која је у четвртфиналу била боља од Туниса са 2:0.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво