Африка добија новог шампиона, Обала Слоноваче иде кући

Фудбалери ДР Конга и Марока пласирали су се у четвртфинале Купа афричких нација (КАН) у Габону, пошто су такмичење у групи завршили победама и тако освојили прва два места у Групи Ц. Обала Слоноваче, шампион континента, тамичење завршава без победе.

Конго је био међу екипама о којима се мање причало пре почетка турнира, а у трећем колу је победио Того са 3:1 и тако прву фазу завршио без пораза, са две победе и ремијем.

"Леопарди" су повели голом Џуниора Табананаге у 29. минуту, што му је трећи гол на шампионату, и тренутно је први стрелац такмичења. На 2:1 је повисио Мубеле Ндомбе у 54. минуту, да би Фо-До Лаба у 69. минуту смањио на 2:1.

Коначни резултат поставио је Пол-Жозе М'Поку Ебунге у 80. минуту из слободног ударца. Того је завршио такмичење са два пораза и ремијем.

Шампион континента, екипа Обала Слоноваче, била је пре почетка Купа афричких нација први фаворит за освајање турнира, али је учешће на њему завршила без победе. Мароку је ово била друга победа, уз пораз од Конга.

Мароко је имао прву шансу на утакмици, али је погодио пречку из слободног ударца. "Слонови" су до краја полувремена пропустили две добре шансе. Обала Слоноваче имала је контролу поседа, али није стварала праве шансе.

Мароко је на самом почетку другог полувремена имао добру шансу, а гол је постигао у 64. минуту, када је после једног контранапада у контри два на два Рашид Алиуи са више од 20 метара лепо шутирао у горњи десни угао и постигао гол.

Пласман у четвртфинале већ су изборили Буркина Фасо, Тунис, Сенегал и Камерун.

У среду су на реду и последњи мечеви у Групи Д, у којој је Гана већ изборила пласман, а за друго место ће конкурисати Египат и Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара