Голман Тога одбио да игра за репрезентацију због демолирања куће

Селектор фудбалске репрезентације Тога Клод ле Роа рекао је да није сигуран да ли ће голман Коси Агаса играти кључну утакмицу Купа афричких нација, пошто су му навијачи демолирали кућу.

Агасина кућа у Тогу је демолирана пошто су га навијачи оптужили да је крив за пораз од Марока у другом колу Групе Б Купа афричких нација.

"Агаса је емотивно погођен вестима и дозволићемо му да, ако жели, прескочи последњу утакмицу у групи. Он је био баш потресен када је примио позив и чуо вести после тужног догађаја. Поштоваћу његову одлуку", рекао је Ле Роа.

Агасина кућа у престоници Тога је под полицијском заштитом откако је нападнута у петак, недуго после пораза репрезентације те земље од Марока са 3:1.

Локалне власти су саопштиле да ће током утакмице против Конга, у последњем колу групе, Агасина кућа бити под додатним обезбеђењем.

"Сви смо уз њега, подржавамо га. Фудбал је ипак само спорт. Он није заслужио тако нешто", казао је Ле Роа.

Агаса има 38 година, а већ 19 је репрезентативац Конга.

Того има дугу историју када је у питању фрустрираност навијача.

Кућа репрезентативца Салуа Башируа је оштећена 1998. године, такође после утакмице Купа афричких нација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво