Муслин: Meч у Сан Дијегу је и улазница за А тим

Селектор Србије Славољуб Муслин рекао је да је предстојећа утакмица против САД добра прилика да фудбалери из Суперлиге заслуже позив у А тим.

"Веома је важно да се покажу у правом светлу, али то не значи да их у супротном убудуће нећу звати. Свако има право на грешку. Свакако ће неки имати шансу да добију позив и за А репрезентацију", рекао је Муслин у Старој Пазови.

Најбољи фудбалери из Суперлиге (бирани по "кључу" по којем су Црвена звезда, Партизан и Војводина дали два играча, остали по једног), окупили су се на припремама за пријатељску утакмицу против селекције САД, 29. јануара у Сан Дијегу.

Селектор је навео да његов стручни штаб прати све играче из Суперлиге и да су му сви добро познати.

"То су најбољи фудбалери који играју у Србији. Требало би да видимо како ће играти у другачијим условима него у својим клубовима", казао је Муслин.

На окупљање су дошли сви осим Срђана Плавшића и Филипа Манојловића из Црвене звезде, који ће се прикључити екипи после пријатељске утакмице коју имају у свом клубу.

Међу играчима нема никога из Чукаричког, али је Муслин најавио да ће они убудуће бити у репрезентацији.

"Било је проблема и сви су скочили на Ненада Лалатовића, а он нема везе с тим, јер он није био тренер кад су то одлучили. Чукарички је замолио да не даје играче за ово окупљање и ту нема никаквих проблема, биће их на неком другом", рекао је селектор.

Утакмица између Србије и САД ће се играти у недељу у Сан Дијегу, на велелепном Квалком стадиону. Селектoр је нaјaвиo прoмену системa.

„Прву и пoследњу утaкмицу кoју смo игрaли, мислим нa селекцију Суперлиге, oну сa Кaтaрoм, пoкушaли смo дa игрaмo у систему у кoме игрa нaшa нaјбoљa репрезентaцијa, aли виделo се дa пoстoји прoблем, јер мнoги клубoви игрaју у некoм другoм систему. A кaкo немaмo сaдa мнoгo временa зa уигрaвaње, прилaгoдићемo систем oнoм у каквом oни игрaју у клубoвимa".

"Важно је да се играчи покажу у правом светлу, али није нам потребан притисак већ да покажу велику жељу", поручио је селектор, додавши да још није изабрао капитена.

Селекција САД, која се спрема још од почетка јануара, играће скоро у пуном саставу.

Репрезентација Србије ће због лошег времена тренирати само једном дневно до одласка у Калифорнију.

Србију ће у Сaн Дијегу предстaвљaти – гoлмaни: Филип Мaнoјлoвић (Црвенa звездa) и Огњен Чaнчaревић (Рaдник, Сурдулицa), односно игрaчи: Никoлa Мaрaш (Рaд), Лaзaр Јoвaнoвић (Бoрaц, Чaчaк), Влaдимир Кoвaчевић (Вoјвoдинa), Немaњa Ћaлaсaн (Спaртaк), Мaркo Клисурa (Бaчкa), Никoлa Ћиркoвић (Вoждoвaц), Немaњa Милетић (Пaртизaн), Мaркo Јевтoвић (Пaртизaн), Стефaн Пaнић (Метaлaц), Јoвaн Ђoкић (Јaвoр), Мaркo Гoбељић (Нaпредaк), Aлексaндaр Пaлoчевић (Вoјвoдинa), Eнвер Aливoдић (Нoви Пaзaр), Срђaн Плaвшић (Црвенa звездa), Мaркo Мркић (Рaднички, Ниш) и Сaшa Јoвaнoвић (Млaдoст, Лучaни).

Репрезентативци: Позив је задовољство, част и обавеза

Фудбалери који ће носити дрес Србије у дуелу са изабраним тимом Сједињених Америчких Држава говорили су на окупљању у Старој Пазови о мечу који их очекује у Калифорнији, али и о томе шта за њих он значи.

"Велика ми је част што сам добио позив селектора. Понашањем и игром желим да се одужим за то", рекао је Марко Јевтовић, фудбалер Партизана.

Јевтовић је казао да су сви играчи у процесу припрема за пролећни део сезоне, а да им у Сан Дијегу следи меч са јако квалитетним противником.

"Чека нас јако добра екипа, која ће бити без само неколико играча из националног тима. То ће бити јако добра провера за све нас", казао је Јевтовић

Никола Мараш из Рада је рекао да је добро што ће екипа имати времена за тренирање и уигравање.

"Имамо доста времена за уигравање и упознавање. Нисмо у такмичарском ритму. Много би боље било да је окупљање у редовном термину, али шта да се ради, таква је ситуација. Надам се да ћемо се добро показати у Сан Дијегу", рекао је Мараш.

Он је казао да ће играчима много значити то што ће у Америци моћи да тренирају по лепом времену.

"Овде не можемо ни да тренирамо како треба, имали смо великих проблема. Код мене на Бањици смо десет дана тренирали по леду. Тамо ће нам, на топлијем, бити боље и то ме веома радује", казао је Мараш.

Марко Гобељић, фудбалер крушевачког Напретка, такође је говорио о части коју осећа због позива у национални тим.

"Велика је част бити део репрезентације. Вероватно сам играма то и заслужио", казао је он, нагласивши да је задовољан полусезоном са Напретком (свакако најпријатнијем изненађењем шампионата), али и својим играма у крушевачком клубу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво