Терзић: Најбоље финансије у последњих десет година

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић тврди да тај фудбалски клуб никада у последњих десет година није био у бољој финансијској ситуацији и додао да би волео да Партизан наредне сезоне игра у Уефа такмичењима.

"Никада у последњих десет година нисмо боље стајали финансијски, Европска фудбалска унија (Уефа) нас је похвалила што смо две године заредом пословали позитивно", рекао је Терзић, а пренео је клупски сајт.

Црвена звезда се већ годинама налази у великим финансијским проблемима, а пре две године имала је чак и дуговања од 52 милиона евра, а према речима Терзића дуг је сада мањи од 40 милиона.

"Пре две године Црвена звезда је била дужна 52 милиона евра, од тога је 14 милиона била сума због које је Уефа Звезди одузела лиценцу. Данас јесмо смањили дуг на испод 40 милиона, али значајније је да је промењена структура дуга. У овом моменту, тај дуг који је био 14 милиона је сведен на најмању могућу меру", рекао је Терзић.

Он је оценио да је задовољан недавним извештајем независног ревизора којег је ангажовала Уефа.

"Пре пар дана смо добили извештаје од независног ревизора којег је ангажовала Уефа и могу да изразим задовољство оним што смо видели у писаном извештају. Очекујемо и званичан став комисије Уефа, до тада не бих улазио у детаље", рекао је Терзић и додао да клуб "стоји све боље" у својим финансијским књигама.

Терзић је рекао да проблеми нису решени, али да се ситуација поправља, као и да је клуб прошао све Уефа мониторинге на свака три месеца.

Уефа је недавно суспендовала Партизан из европских такмичења на једну сезону због неизмирених финансијских обавеза, а Терзић је недавно у интервјуу за "РСБ" коментарисао дешавања у црно-белом табору која су према његовим речима погрешно схваћена.

"Далеко од тога да желим Партизану нешто лоше, ја се искрено надам да ће на арбитражи у Лозани њихова жалба бити усвојена и да ће Партизан имати право да игра Уефа такмичења. Међутим, ја сам прокоментарисао другу ствар. Партизан није изгубио лиценцу као Звезда 2014. године због великих финансијских проблема и дугова, већ је неспретним тумачењем својих обавеза и попуњавањем документације која је послата у Уефа Партизан изгубио лиценцу. То су њихове речи, не моје. Не видим зашто се љуте на мене. Када је Уефа вршила попис, нису имали потпис који им је био неопходан", рекао је Терзић.

Милијаш можда дође у Звезду

Генерални директор Звезде је потврдио да су црвено-бели контактирали Ненада Милијаша и да постоји могућност да ће ове зиме појачати екипу.

"Размишљамо о Ненаду Милијашу са којим сам обавио разговор пре недељу дана. Има 33 године, отишао је пре две године као најбољи играч лиге, он је жеља (Миодрага) Божовића, са којим је такође разговарао. Може да буде прави вођа уз (Александра) Луковића, и да својим квалитетом и искуством помогне Звезди. У наредних пар дана ће се знати исход ових разговора", рекао је Терзић.

Милијаш је пре две године напустио звезду и отишао у турски Манисаспор. Он је потом отишао у кину и сада наступа за Неи Монголом с којим има уговор до краја 2017. године.

Терзић је, такође, поновио да Звезда тренутно има понуде за Михаила Ристића, Срђана Плавшића, Мичела Доналда и Гелора Кангу, од којих је најозбиљна за Ристића, али и да клуб не жели ове зиме да прода Доналда и Кангу.

"Имамо конкретну понуду за Михаила Ристића, али је велика вероватноћа да ће до јуна остати да игра за Звезду", рекао је Терзић и додао да постоје понуде и за омладинце Уроша Рачића и Вељка Николића.

"Оне се крећу од милион до милион и по евра, али било би греота продати их сада", рекао је Терзић.

Директор црвено-белих је такође рекао да у случају одласка Марка Петковића клуб мора да ангажује новог играча на позицији десног бека.

"Постојала је опција да Марко Петковић промени клуб, да Звезда од тог трансфера заради, али за сада је све на 'стенд бају'. Видећемо, у зависности од одлазака, размишљаћемо и о доласцима", рекао је он.

Иако прелазни рок званично још увек није почео, Црвена звезда је већ решила нека од кључних питања када су доласци у питању, а појачања је пронашла пре свега у Србији.

"Ми имамо само ову лигу у којој играмо, другу немамо. Дужност Црвене звезде је увек била да доводи најбоље играче из Суперлиге. То смо учинили и у овом прелазном року. (Немања) Милић је најбољи играч Спартака из Суботице, (Срђан) Вујаклија најбољи играч Борца из Чачка, (Милан) Павков је најбољи играч Радничког из Ниша. Регистровали смо Вању Вучићевића, и довели (Абрахама) Фримпонга, најбољег играча Напретка из Крушевца", казао је Терзић.

Он је поновио да верује да ће Звезда на пролеће бити јача него током јесењег дела сезоне.

"Основу тима већ имамо, евентуално се можда појачамо још неким квалитетним офанзивним странцима, и евентуално један бржи и хитрији штопер са српским пасошем".

Црвено-бели су ове зиме раскинули сарадњу са Томасом Фибелом и Давидим Бабунским, а према Терзићевим речима клуб је зарадио њиховим одласком.

"Имали смо лимит од шест странаца, а присутно у тиму било их је седам или осам, па због тога неки нису могли ни у протокол. Звезда се ослободила њихових плата. Да су играли више, и њихова тржишна вредност би расла, али то се не дешава када не играју. Раскинут је уговор са Фибелом, добио је папире. Са Бабунским такође, а Бабунски се одрекао комплетног потраживања од стране Црвене звезде", казао је Терзић.

Крајем претходне године, доста се говорило и о останку тренера Миодрага Божовића на клупи најтрофејнијег српског клуба.

"Миодраг Божовић је у једном моменту осетио умор и пожелео је да се одмори, међутим, његов останак не долази у питање. Верујем да ћемо у јуну славити титулу, а онда озбиљно започети припреме за квалификације за Лигу шампиона", рекао је диретор Звезде и додао да "јака омладинска школа, стручан рад и инфраструктура", морају бити камен темељац Црвене звезде.

"Једно је оно што направите као план, а друго је свакодневница. Звезда мора да рестартује свој систем и организационо и финансијски, да направи два корака уназад да би потом направила пет унапред. Нека будемо и трећи, али нам је циљ да треће године будемо шампиони са здравим финансијама, да четвре уђемо у Лигу Европе, пете у Лигу шампиона, али, за тако нешто нема компромиса у звездашкој јавности", додао је он. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво