Читај ми!

Челси јури ка титули, Арсенал у 98. минуту до победе

Фудбалери Челсија победили су на свом терену Хал са 2:0 у последњој утакмици 22. кола енглеске Премијер лиге. Фудбалери Арсенала победили су Барнли са 2:1, а победоносни гол постигао је Алексис Санчес у 98. минуту из једанаестерца.

Челси је вечерашњом победом увећао предност на лидерском месту Премијер лиге и сада има 55 бодова, осам више од другопласираног Арсенала, а девет од трећепласираног Тотенхема.

Голове за тријумф Челсија постигли су Дијего Коста у седмом минуту судијске надокнаде времена првог полувремена и Гер Кејхил у 81. минуту после центаршута Сеска Фабрегаса из прекида с леве стране.

Хал је на стадиону Стамфорд Бриџ пружио јак отпор лидеру шампионата, али претпоследња екипа Премијер лиге ипак није успела да Лондон напусти с овојеним бодовима, иако је имала неколико добрих прилика за гол.

Хал је 19. на табели Премијер лиге са 16 бодова, два мање од Свонсија који је 16.

У другом мечу, такође у Лондону,"тобџије" су повеле у 59. минуту, а стрелац је био Шкодран Мустафи после корнера с десне стране који је извео Месут Озил.

Барнли је изједначио у 93. минуту поготком Андреа Греја из једанаестерца. А у осмом минуту надокнаде Алексис Санчес је био прецизан са беле тачке и на тај начин донео Арсеналу нова три бода.

Утакмицу на стадиону Емирати обележио је судија Џонатан Мос и његови помоћници, који су прво у 65. искључиле Гранита Џаку уз доста несигурности приликом доношења те одлуке.

Уследио је притисак гостију након искључења Џаке, али је изгледало да је тим Арсена Венгера успео да се одбрани, међутим, у 93. минуту Кокелан је казненом простору ударио у ногу Ешлија Барнса, па је Мос показао на белу тачку.

Греј је био сигуран извођач најстроже казне, а тренер Арсенала Арсен Венгер се разбеснео због судијских одлука, па је добио црвени картон.

Арсенал је после тога кренуо у потпуну офанзиву, а то им се исплатило, али опет након спорних судијских одлука, које приликом центаршута нису виделе офсајд Лорана Косћелног над ким је направљен фаул за пенал. Санчес је потом по средини гола шутирао и донео победу Арсеналу.

Арсенал је тако претекао Ливерпул и Тотенхем на табели Премијер лиге и сада на другом месту има 47 бодова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара