Читај ми!

Сергеј Милинковић Савић: Желимо да изборимо Лигу шампиона

Фудбалер Лација Сергеј Милинковић Савић рекао је да његова екипа за циљ у првенству Италије има да избори једну од позиција које води у Лигу шампиона и изразио наду да ће млада репрезентација Србије остварити добар пласман на Европском првенству у Пољској. Европско првенство за играче до 21 године играће се од 16. до 30. јуна у Пољској.

"Желимо место које води у Лигу шампиона, али нисмо једини са тим циљем. Првенство је дуго и напорно. Сваки бод је битан, нарочито кад играмо пред нашим навијачима", рекао је Милинковић Савић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Лацио је после 20 утакмица на четвртом месту на табели Серије А са 40 бодова, једним мање од трећепласираног Наполија. Римски клуб је у претходном колу после преокрета победио Аталанту с 2:1, а Милинковић Савић је био стрелац изједначујућег гола.

"Похвале увек пријају, али и обавезују. Против Аталанте је било тешко. Чврста и добра екипа. Примили смо рано гол што нам је створило додатну компликацију, али смо успели на време да изједначимо и касније преокренемо резултат. Још ми се мота по глави шанса коју сам имао на 2:1... Нисам добро захватио лопту и уместо у мрежу отишла је изнад пречке. На крају је најважније било да смо остварили победу", рекао је Милинковић Савић.

Њега по завршетку сезоне у Серији А с младом репрезентацијом Србије очекује Европско првенство у Пољској. Србија ће на континенталном шампионату играти у групи са Шпанијом, Португалом и Македонијом.

"Када причамо о ривалима, можда смо могли да имамо лакшу групу, али смо могли исто тако да имамо и теже ривале. Поштујемо све три селекције, знамо да имају квалитет. Шпанци и Португалци су сигурно међу најјачим селекцијама Европе. Македонија такође има своје амбиције. Први пут учествује на завршном турниру и сигурно да ће желети да оствари што бољи утисак. Поштујемо наше противнике, али их се не плашимо. Имамо разлога за самопоуздање и довољно квалитета да се надамо високом пласману у Пољској", рекао је Милинковић Савић.

Европско првенство за играче до 21 године играће се од 16. до 30. јуна у Пољској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се