Ракитић: За Енрикеа бих скочио са моста

Хрватски фудбалер Иван Ракитић, који је изгубио место у првој постави Барселоне, тврди да је захвалан тренеру Луису Енрикеу и да би се за њега "бацио и са моста ако треба".

"Енрике ми је пуно помогао. Веровао ми је чим сам дошао у клуб, исто као и саиграчи, што ми је омогућило да мирно радим. Осим тога, он је био тај који је тражио мој долазак у Барселону. Да треба да се бацим с моста за њега то бих без сумње учинио. Он ти једним погледом или смешком преноси поверење потребно за успех", рекао је Ракитић за Франс фудбал.

Ракитић је у недељу играо од 62. минута у првенственој победи над Лас Палмасом од 5:0. Недељу дана раније Енрике га није уврстио за утакмицу против Виљареала, док је две претходне против Осасуне и Еспањола одгледао с клупе.

"Током сезоне има успона и падова. Зато је потребно тренирати како би успон трајао дуже", рекао је 28-годишњи везни играч који је у Барселону дошао у лето 2014. године из Севиље.

"Поносан сам што сам у Барселони. Мој задатак је да помогнем екипи. Желим да моји саиграчи у сваком тренутку осећају да могу да рачунају на мене. Признање се добија на терену, адекватним реакцијама у било којем тренутку утакмице", рекао је хрватски фудбалер, који има уговор са Барселоном до лета 2019. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се