Уефа: Партизан избачен из Европе; Вазура: Неће бити суспензије

Европска фудбалска унија (Уефа) је Партизану, због дугова, забранила да игра у Лиги шампиона и Лиги Европе у једној од наредне три сезоне уколико изборе пласман. Из Партизана тврде да суспензије неће бити.

Како преноси Асоšшиејтед прес, Партизан има око два и по милиона евра неплаћених дугова, закључно са септембром 2016. године.

Уефа је одлучила да је таква казна неопходна и примерена, јер је Партизан неколико пута крšшио правила о неплаћеним дуговима у последњих пет година.

Партизан је у "сличној ситуацији" био 2013. године, када је клуб на годину дана суспендован из Уефиних такмичења, па "европска кућа фудбала" сматра да је већа казна једини начин да се утиче на клуб.

Вазура: Неће бити суспензије, платићемо све на време

Генерални директор Партизана Милош Вазура тврди да београдски црно-бели сигурно неће бити суспендовани из Европе, јер ће намирити све обавезе у предвиђеном року.

"Нисмо суспендовани, већ је то претња суспензијом. Имамо времена до краја јануара да измиримо дуговања и то ћемо учинити. Суспензије неће бити", рекао је Вазура агенцији Бета.

Он је демантовао да је дуг Партизана два и по милиона евра.

"Није то тачна сума. Дугујемо 450 хиљада евра. Платили смо већ 90, а осталих 360 хиљада ћемо измирити у предвиђеном року. Они су погрешили, вероватно јер је у питању порез, а ми смо репрограм пореза предали последњег дана. Вероватно су зато погрешили", рекао је Вазура.

Упитан да још једном потврди да ли ће Партизан бити суспендован, Вазура је рекао: "Неће сигурно. Платићемо све на време".

И председник Партизана Милорад Вучелић је демантовао да је Уефа искључила црно-беле из еврокупова на три године и појаснио да се ради о условној казни која ће бити извршна уколико клуб не измири дуговања до краја јануара.

Он је рекао да у клубу већ неко време знају за ту казну и да ће спорних 360.000 евра бити исплаћено на време.

"Платићемо све до петка или најкасније почетком следеће недеље", рекао је Вучелић и додао да је урађен и репрограм дуга, који је пријављен Финансијској комисији Уефе.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво