Судије 150 година шпартају фудбалским теренима и греше – али не овако!

Многи то не знају, али судије нису старе колико и фудбал. Њихових спорадичних појављивања је било у разним формама и раније, али први одрживи покушај да се уведе неутрално и непристрасно лице на фудбалски терен био је 1867. године, током Јудан купа у Шефилду (иначе првог фудбалског такмичења у историји). Наравно, откако су се појавили, арбитри су донели и грешке. Међутим, мало је било грешака које су бизарне колико ова из португалског шампионата...

Везиста Порта и репрезентације Португалије, Данило, искључен је током меча са Мореиренсеом – након што га је нагазио судија!

Овај догађај без много (ако и једног) преседана догодио се у 79. минуту, док је Луис Годињо, дакле судија, ишао уназад, пратећи акцију. Данило, који је такође поглед уперио према дешавањима, није приметио да арбитар иде ка њему, због чега је дошло до судара.

Данило се прво насмејао, али јасно се види тренутак када његов осмех нестаје када угледа како судија посеже ка џепу. Дефанзивни везиста, некадашњи фудбалер Маритима, већ је имао жути картон поред свог имена, што значи да је због овог инцидента (ако је то уопште прави израз) и искључен.

Порто је меч изгубио минималним резултатом, што значи да је изгубио и драгоцене бодове у трци са Бенфиком.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво