Душан Тадић и Драган Стојковић, најбоље од Србије

Тренер кинеског тима Гуангџоу РФ Драган Стојковић Пикси и везиста Саутемптона Душан Тадић добили су Златне лопте Фудбалског савеза Србије на традиционалној свечаности у хотелу Краун плаза.

Њима су уникатни трофеј, тежак 12 килограма, доделили потпредседник Саво Милошевић и спортски директор Горан Буњевчевић као најбољим појединцима у српском фудбалу у 2016. години.

"Ова година није била лака, а ми тренери из иностранства, осим резултата и стила игре, имамо обавезу да репрезентујемо наш фудбал на најбољи могући начин. Захвалио бих се ФСС-у на награди, за мене је Златна лопта велика привилегија. Ово није мала ствар, али имам обавезу да будем још бољи", рекао је Стојковић.

Душан Тадић, најбољи играч репрезентације Србије у досадашњем току квалификација за Светско првенство у Русији, истакао је да му је част због признања.

"Индивидуалне награде су значајне, дају велики подстрек. Захвалио бих селектору Муслину и саиграчима, без њих не бих добио ово признање. Ипак, ништа значајније није од тимских награда, а за нас би то био пласман на Светско првенство", поручио је Тадић.

Догађају су присуствовали челни људи ФСС и Скупштине Београда, представници свих фудбалских региона и бројних клубова, легенде српског фудбала, кошарке, атлетике...

Сви добитници Златне лопте:

2005. Илија Петковић – Немања Видић

2006. Љубиша Тумбаковић – Дејан Станковић

2007. Мирослав Ђукић – Никола Жигић

2008. Славиша Јокановић – Немања Видић

2009. Радомир Антић – Милош Красић

2010. Милован Рајевац – Дејан Станковић

2011. Иван Јовановић – Александар Коларов

2012. Драгомир Окука – Бранислав Ивановић

2013. Љубинко Друловић – Бранислав Ивановић

2014. Радован Ћурчић – Немања Матић

2015. Вељко Пауновић – Немања Матић

2016. Драган Стојковић – Душан Тадић

Стојковић: У Кини сам срећан...

Драган Стојковић је истакао да му прија рад у Кини, а да ће отићи у Европу ако дође нека адекватна понуда. Стојковић је са Гуангџоуом РФ заузео шесто место на табели ове сезоне.

"У септембру сам продужио уговор на четири године. Концентрисан сам на свој рад, имам одличну сарадњу са власником, лепо се осећам и видим велики изазов. Размишљам о клубу и како да играмо добар фудбал, а Европа ће доћи. Ако не дође, ништа", навео је некадашњи прослављени репрезентативац.

Он је рекао да је у Кини експанзија фудбала, да светска и европска играчка и тренерска имена долазе тамо. Додао је да се много улаже у инфраструктуру, играче и тренере и да ће због тога обавезе и искушења бити већа наредне године, пошто је конкуренција јака.

Тадић: Скандирање навијача никада нећу заборавити

Фудбалер Саутемптона је рекао како је много искушења пред репрезентацијом Србије у наредној години, али да постоје сви предуслови да се екипа пласира на Светско првенство у Русији 2018. године.

"Највећа награда за целу земљу и све нас би била да се пласирамо у Русију. Биће веома великих искушења, тежак је пут пред нама, али имамо све предуслове да се пласирамо на Светско првенство", рекао је Тадић.

Он је навео да је 2016. годину обележила утакмица против Аустрије, када су му навијачи репрезентације Србије скандирали име.

"То сам доживео у клубовима, а у репрезентацији први пут и то никад нећу заборавити", навео је он.

Тадићу је на утакмици против Велса у новембру сломљен нос, због чега је пет дана провео у болници. Према његовим речима, опоравак се одужио, али да очекује да већ од следеће утакмице буде стандардан у клубу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара