Победа Партизана за крај јесењег дела Суперлиге

У последњем мечу јесењег дела Суперлиге Србије, фудбалери Партизана у Хумској савладали Спартак са 2:0, головима Леонарда.

Партизан је вечерашњом победом задржао шест бодова заостатка на табели Суперлиге Србије за Црвеном звездом и сада на другом месту има 48 бодова, док је Спартак осми са 30.

У првих двадесетак минута игре није било ни прилика ни голова. Прва ситуација вредна помена догодила се у 19. минуту, када је Урош Ђурђевић имао добру прилику за црно-беле.

Ђурђевић је практично сам себи створио шансу, изашао је сам испред голмана Спартака, али је његов ударац са седам-осам метара одбранио Никола Мирковић.

Изабраници Марка Николића су након тога наставили да круже око шеснаестерца гостују, али без праве прилике, док је Спартак вребао своју шансу из контранапада.

После једног таквог контранапада, Суботичани су могли и да поведу, али је Партизан у том 30. минуту имао и среће. Бојан Остојић је уклизао испред Немање Милића и замало послао лопту у своју мрежу, али је голман Филип Кљајић био присебан и спречио гол.

До краја првих 45 минута није било шанси, а једино је у финишу покушао Леонардо, али ни он није био прецизан.

Партизан је и на почетку другог полувремена нападао, али се Спартак добро бранио све до 55. минута. Тада је, после корнера с десне стране, одбијену лопту у гол Спартака сместио Леонардо одличним ударцем са ивице казненог простора.

Леонардо је гол прославио с осмехом на лицу и сузама у очима.

Бразилац је после само седам минута још једном затресао мрежу Спартака, овог пута из слободног ударца са око 20 метара.

Неколико минута након другог гола Леонарда, добру прилику за клуб из Хумске имао је и Валери Божинов, али је голман гостију био на правом месту.

До краја сусрета Партизан је рутински сачувао предност и тако дошао до 14. победе на последњих 16 утакмица.

Утакмица на стадиону у Хумској играна је у по веома хладном времену и пред око 2.000 гледалаца.

Првенство Србије биће настављено 18. фебруара наредне године, када ће Партизан гостовати код Рада, а Спартак ће дочекати Војводину.

Овако је протекао меч:

17.55 – Крај меча Хумској, фудбалери Партизана су савладали Спартак са 2:0.

17.21 – ГОООЛ! Партизан повећава предност на 2:0. Свој други гол постигао је Леонардо, овог пута из слободног ударца. Играо се 63. минут.

17.13 – ГОООЛ! Партизан води са 1:0. Стрелац је Леонардо у 55. минуту. После корнера лопта се одбија до Леонарда, који фантастичним ударцем смешта лопту у мрежу.  

17.03 – Почело је друго полувреме. 

16.50 – На полувремену је 0:0.

16.00 – Почео је меч у Хумској. Тимови играју у следећи саставима:

ПАРТИЗАН: Кљајић – Вулићевић, Остојић, Миленковић, Милетић – Јанковић, Јевтовић, Евертон, Леонардо – Ђурђевић, Божинов.

СПАРТАК: Мирковић – Стојковић, Ћаласан, Радовановић, Анђић – Ковачевић, Главчић – Милић, Торбица, Башановић – Мудрински.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво