Николић: Врло важна победа

Тренер Партизана Марко Николић сматра је да је вечерашња победа његове екипе против Чукаричког врло важна јер оставља црно-беле у трци за шампионску титулу.

"Врло важна победа. Сада нам предстоји још једна утакмица, против Спартака, у којој имамо прилику да овај део првенства завршимо на најбољи могући начин. Дошли смо до 14. победе у последњих 16 утакмица и то нам даје за право да верујемо да можемо да остваримо наше амбиције, а то је борба за титулу", рекао је Николић новинарима после утакмице.

Фудбалери Партизана победили су у гостима Чукарички са 3:1, у 20. колу Супер лиге Србије и тако се осамили на другом месту табеле.

Победу Партизану донео је Урош Ђурђевић, који је остварио хет-трик. Он је данас постигао најбржи гол у Супер лиги, пошто је био стрелац већ у десетој секунди.

"Нисмо могли да замислимо бољи почетак утакмице, постигли смо гол у десетој секунди, али то је био наш највећи проблем данас, јер смо после тога мислили да је утакмица готова. Доста смо стали, иако смо имали неке прилике... Чука је била боља у првом полувремену, контролисала је игру, ми смо напустили дисциплину. Опасни су ти рани голови, то је могло да нас кошта", рекао је Николић.

"Друго полувреме је протекло у нашој потпуној контроли. Имали смо доста шанси, постигли смо два гола, а на крају смо атрактивним потезима учинили утакмицу занимљивом. Нисам сумњао да ће Партизан имати велику подршку данас на Бановом брду. Мислим да Партизан то заслужује", додао је он.

Партизан сада има 45 бодова, шест мање од Црвене звезде и три више од Војводине, која је у петак изгубила од Јавора 2:1.

Николић је рекао да ће његовој екипу у предстојећој утакмици против Спартака бити потребно "много снаге да оствари победу".

"У Партизану све може да се толерише, само лош резултат не. Требаће нам много снаге да победимо Спартак, а онда да одемо на припреме са доста вере и мотива да можемо да остваримо наше амбиције", оценио је он.

Тренер Чукаричког Гордан Петрић рекао је да нема шта да замери својим играчима и поред пораза.

"Могу да причам само о првом полувремену, јер се ту видела жеља и неки стил игре који гајимо у последњих пар утакмица. Рано примљени гол је доста пореметио, али успели смо да се вратимо и да наметнемо наш стим. У другом смо такође врло брзо примили гол, а када примите два брза гола од Партизана који у сваком тренутку зна шта ради на терену, врло је тешко вратити се. Немам шта да замерим играчима, пружили су максимум", рекао је Петрић.

Чукаричком је ово био десети пораз у сезони, тако да је остао на 12. месту са 20 бодова.
Он је рекао да се Чукарички окреће следећој утакмици против Војводине у среду.

"Као и Партизан, тако и ми гледамо следећу утакмицу. Желимо да је одрадимо на најбољи могући начин, као и прелазни рок који нам следи после тога. Желимо на пролеће да будемо много јачији и зрелији него сада", рекао је Петрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи